Face curent electric pedalând la bicicletă

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

În doar 4 zile, un bistriţean a reuşit să construiască o bicicletă care poate lumina câteva ore bune o casă de locuit. Tot ce trebuie să faci este să pedalezi. „Inventatorul" susţine că aceasta este varianta potrivită pentru cei care vor să facă economie la curent, dar şi sport, în acelaşi timp.

Bicicleta inventată de bistriţean este montată pe un suport, în interiorul căruia se află o baterie auto, care stochează curentul produs prin pedalare.

Potrivit inventatorului, bicicleta produce energie electrică la pedalare intensă, pe ghidonul acesteia existând şi un led care te ajută să-ţi dai seama când produci energie electrică şi când nu. Astfel, când ledul este aprins produci energie electrică prin pedalare, iar când acesta se stinge, înseamnă că nu pedalezi suficient de intens. Energia electrică este stocată într-o baterie, care mai apoi poate ilumina o casă de exemplu.

Atunci când ledul este aprins, înseamnă că produci energie electrică

simeon stalpnicul png

Aparatul a fost gata în doar 4 zile

simeon stalpnicul png

Mihai Hunyadi precizează că o astfel de bicicletă ar putea asigura iluminarea unei case, dar nu ar putea să o susţină energetic întru totul. Pentru a încărca bateria la care este legată bicicleta sunt necesare 10 ore de pedalat. În funcţie de capacitatea bateriei la care legi o astfel de bicicletă se poate lumina o casă 2-3 ore sau chiar 4-5 ore, în condiţiile în care capacitatea bateriei este mai mare.

Costurile acestui proiect au fost modice, cheltuielile ajungând la 2.000 de lei, cu tot cu bicicletă. Mihai a folosit o bicicletă normală de plimbare în valoare de 700-800 de lei. Restul pieselor au fost toate adaptate, fiind luate ba de la maşini, ba de la motoare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
luca italianul 2 k6fi jpg
tigaie depositphotos1 jpeg
maia sandu1 jpg
Stefan cel Mare png
ceai freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net