Fenomen straniu pe litoralul românesc. Turiștii n-au mai văzut așa ceva vreodată. Ce s-a întâmplat pe plaja din Mamaia

Fenomen spectaculos, marți, pe litoral. O ceață densă a cuprins marea, dar și plajele din Mamaia și Constanța. Turiştii abia şi-au găsit şezlongurile la ieşirea din apă. Specialiștii au explicat fenomenul. Diferențele mult prea mari dintre noapte și zi. 

Ceața densă a cuprins toată plaja din Mamaia Foto: Facebook
Ceața densă a cuprins toată plaja din Mamaia Foto: Facebook

Litoralul, împânzit de ceața densă

Marți dimineață, litoralul românesc a fost împânzit de o ceață densă, care a învăluit marea și plajele încă de la răsărit. Acest fenomen este specific, în mod normal, zonelor cu o climă deșertică, cum ar fi Dubai sau America de Sud. 

Cauzele apariției fenomenului straniu de pe litoral

Specialiştii spun că fenomenul s-a datorat schimbărilor mari de temperatură între zi și noapte. „Acum a fost o umiditate foarte mare. A plouat ieri, aerul a atins repede punctul de rouă, din cauză că marea este rece. A bătut sudul (n.r. vântul) de câteva zile. E o apă frumoasă, curată, rece. Și această apă rece răceşte aerul de deasupra acesteia, iar un aer rece combinat cu cel umed de pe uscat generează acest punct de rouă", a declarat un doctor în științe, scrie Observatornews.ro.  

Zilele viitoare valul de căldură se va intensifica astfel încât în special în orele amiezii indicele de temperatură umezeală să atingă şi să depăşească pragul critic de 80 de unităţi cu precădere în Vestul Dobrogei, unde şi temperaturile se apropie şi o să depăşească pragul caniculei, anume 35 de grade", a spus Mia Mirabela Stamate, meteorolog. 

Plaja din Constanța va deveni o scenă uriașă

Turiștii s-au bucurat, oricum, de vremea frumoasă și de soare. De altfel, plaja din Constanța va deveni o scenă uriașă zilele acestea. Cel mai așteptat festival de la malul mării - Neversea 2023 -  începe joi. Timp de patru zile şi patru nopţi la rând vor mixa cei mai cunoscuţi DJ ai lumii.

Unul dintre cei mai excentrici DJ-i din line-up-ul de festivaluri, Salvatore Ganacci, revine pe scena principală a Neversea, care se va desfăşura în perioada 6 - 9 iulie, la Constanţa, au anunţat organizatorii evenimentului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tower bridge 5727975 1280 jpg
parcul liniei jpg
24c513e9 minivacanta de 1 mai si paste 620x413 1 webp
image png
lacul verde resort 7fbfbc original jpg
image png
Abubakar  Tahiru cartea recordurilor jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net