Fenomen spectaculos surprins în România. Imagini superbe cu podul de la Brăila, învăluit în ceață

Un fenomen spectaculos a fost surprins în România. „Golden Gate-ul” de la Brăila a fost învăluit de ceață, iar privitorii au fost uimiți de frumusețea acestui moment. 

Podul suspendat peste Dunare FOTO Captura video jpg

Podul peste Dunăre de la Brăila este un pod rutier suspendat aflat în construcție între municipiul Brăila și satul Smârdan din județul Tulcea. 

Construcția impresionantă nu este încă finalizată, dar momentul răsăritului de toamnă i-a lăsat fără cuvinte pe privitori. Un videoclip postat pe Youtube prezintă peisajul spectaculos surprins cu o dronă în jurul podului de la Brăila, conform Adevărul.

Podul suspendat peste Dunăre pare că plutește prin ceață, cu razele soarelui pe fundal. Imaginile fac cât o mie de cuvinte.

Fenomen spectaculos surprins în România. Podul de la Brăila, învăluit în ceață, la răsărit

Potrivit datelor CNAIR, podul de la Brăila va avea, la final, doi kilometri lungime şi o înălţime de aproape 200 de metri. Valoarea totală a proiectului este estimată la 2,65 miliarde de lei, iar aproximativ 75% din această sumă vine de la Uniunea Europeană.

Pe lângă pod, va fi construită o adevărată reţea de şosele şi drumuri de acces de peste 20 de kilometri, notează Adevărul.

Podul figurează ca parte a drumului expres Buzău – Brăila – Tulcea – Constanța, drum care va conecta nordul Munteniei și sudul Moldovei de nordul Dobrogei de Nord, unde se află Delta Dunării.

„Golden Gate”-ul de la Brăila

Podul de la Brăila va avea 1,9 km lungime
Podul de la Brăila va avea 1,9 km lungime

Podul suspendat peste Dunăre, „Golden Gate-ul” de la Brăila, va fi cea mai înaltă construcţie din România şi cea mai scumpă lucrare de infrastructură realizată în ultimii 30 de ani. 

După construirea sa la kilometrul 165+800 al fluviului, va deveni ultimul pod peste Dunăre înainte de vărsarea acesteia în Marea Neagră.

Investiţia presupune amenajarea a 23 kilometri, dintre care 17 kilometri sunt pe teritoriul judeţului Tulcea. În lungime 1,9 kilometri, podul de la Brăila va fi cel mai mare din România şi al treilea din Europa ca dimensiune. La baza podului, autorităţile au în plan amenajarea unui restaurant pescăresc, dar şi o zonă parking pentru bărci, conform sursei citate.

Adesea, podul construit peste Dunăre a fost comparat cu celebrul Golden Gate din San Francisco. Podul din California are o lungime totală de 2.737 metri și a devenit celebru prin faptul că a fost prima construcție uriașă suspendată la peste 150 m deasupra nivelului apei.

Golden Gate a devenit un simbol în SUA, iar autoritățile din România sper ca și podul peste Dunăre de la Brăila să capete o mare popularitate.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Lui Niculae Bădălău i s au furat bunuri din casă în valoare de 80 000 de euro jpeg
anisia gafton jpg
Florin Piersic Jr  la 40 de intrebari cu Denise Rifai (1) Foto Kanal D JPG
zodii care nu stiu sa se imbrace jpg
Salvamar Mamaia foto Primaria Constanta jpeg
pantofi jpg
Mara G si Mario Mutu  jpg
arsenie boca jpg
Violul mutilează sufletul pe viaţă
Iran, Getty jpg
image
image
image
image
Suporteri Qatar la Cupa Mondială de fotbal 2022 FOTO Profimedia jpg
image png
Salvamar Mamaia foto Primaria Constanta jpeg
arsenie boca jpg
calendar ortodox 2022 28 noiembrie stefan cel nou jpg
printul harry profimedia 0685156749 jpg