Florin Cîţu, despre digitalizarea serviciilor publice: „Putem să scăpăm de dosarul cu şină mai repede de finalul anului”

image
Florin Cîțu, premierul Românieifoto: News.ro

Premierul Florin Cîţu a afirmat sâmbătă că el crede că putem să scăpăm de „dosarul de şină”, și la propriu și la figurat, mai repede de finalul anului şi a precizat că au fost luate măsuri la Ministerul Finanţelor care arată că digitalizarea serviciilor publice se poate face foarte rapid.

Florin Cîţu, despre digitalizare

„Am arătat anul trecut şi am arătat prin măsurile pe care le-am luat la Ministerul Finanţelor că digitalizarea se poate face foarte rapid. Nimeni nu credea anul trecut că putem să conectăm casele de marcat după ce acel proiect a stat vreo 13 ani prin sertarele ministerului de Finanţe, azi avem peste 30.000 de case de marcate conectate într-o perioadă de criză”, a precizat Cîţu.

 El a dat câteva exemple legate de această digitalizare. „Anul trecut am făcut paşi importanţi şi vă dau câteva exemple: sistemul de popriri, ţineţi minte înainte de anul trecut am avut sistemul de popriri prin care se bloca un cont şi apoi trebuia să mergi la fiecare bancă, acum avem sistemul electronic în care dacă ai făcut o plată, cealaltă se eliberează; plata taxelor prin Ghişeul.ro, anul trecut am făcut ca toate taxele se plătesc prin Ghişeul.ro, lucrul cu Trezoreria se face la distanţă, acum nu mai trebuie să mergeţi la ANAF, identificarea pentru un punct ANAF se face la distanţă.

Deci se pot face lucruri peste noapte, cred că putem să scăpăm de dosarul cu şină mai repede de finalul anului. Am arătat că se poate, mă aştept la miniştri să facă la fel ce au făcut anul trecut să facă şi anul acesta”, a declarat premierul. 

image png
card ajutor jpg
image png
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
foto 1   Cristina Spatar JPG
trans bhutan cnn
12 linda evangelista main jpg jpeg
1 carmen tanase jpg jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
bani in portofel jpeg
inquam photo bucuresti  urmari  cod galben furtuna 92793 jpg
Printesa Lia trecutul ei printul Paul Lambrino de Romania (10) jpg
pui de urs
trans bhutan cnn
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg