Focar de coronavirus la un abator din Germania, unde lucreaz─â 500 de rom├óni. Peste 200 sunt infecta╚Ťi

image
Peste 200 de români care lucrează într-un abator din Germania au coronavirus

Focar de coronavirus la un abator din Germania, unde lucreaz─â 500 de rom├óni. Potrivit celor de la Ministerul de Externe peste 200 de lucr─âtori testa╚Ťi pozitiv sunt rom├óni.

Cel mai mare furnizor de carne ╚Öi produse din carne din Germania a devenit focar de infec╚Ťie cu coronavirus. La abator, lucreaz─â 700 de oameni, dintre care 500 sunt rom├óni.

Deja au fost confirmate peste 200 de cazuri. Ferma se află în sud-vestul Germaniei, iar Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Germania, spune ca a existat și un caz grav în rândul românilor.

Este vorba despre un muncitor care a necesitat intubare și ventilare, însă a fost tratat și externat intre timp.

"Cazul ├«ngrijor─âtor este al celor c├ótorva sute de muncitori rom├óni care lucreaz─â, unii ╚Öi de ani de zile, la o firm─â mare, de prelucrare a c─ârnii, ├«n sud-vestul Germaniei. E unul dintre cei mai mari furnizori de carne ╚Öi produse din carne din Germania. Aici, lucreaz─â 700 de muncitori str─âini, cam 500 vin din Rom├ónia, iar ei sunt angaja╚Ťi a trei intreprinderi str─âine, dou─â din Rom├ónia ╚Öi una din Polonia, care sunt subcontractate de concernul german. Oamenii ace╚Ötia, spre deosebire de muncitorii sezonieri, lucreaz─â ├«n mod deosebit ├«n abatoare, ├«n condi╚Ťii extrem de grele, cu distan╚Ť─â mic─â ├«ntre ei, dar locuiesc ├«n ora╚Ö, ├«n condi╚Ťii decente, nu sunt obliga╚Ťi s─â locuiasc─â ├«n ferme. Sunt ├«ntre 200 ╚Öi 300 de cazuri. Mul╚Ťi au fost interna╚Ťi, unul dintre ei aflu acum, din surse rom├óno-germane civice, e vorba de Asocia╚Ťia Rom├óno-German─â, care func╚Ťioneaz─â pe baz─â de voluntariat, mul╚Ťi au fost externa╚Ťi. Cel care a fost supus intubarii cu un mecanism de ventilare mecanic─â a fost externat. Cazul critic a fost l─âmurit", a spus Hurezeanu la Antena 3.

Oana Kriechbaum, reprezentantul Asocia╚Ťiei Rom├óno-Germane, a precizat c─â este vorba despre firma Muller ╚Öi c─â bolnavilor de coronavirus le este asigurat─â asisten╚Ťa medical─â, iar cei ale c─âror teste le-au ie╚Öi negativ se afl─â ├«n carantin─â.

Al╚Ťi 200 de lucr─âtori se afl─â ├«n carantin─â

"Situa╚Ťia este urm─âtoarea: 300 de angaja╚Ťi ai acestei firme, Muller, sunt testa╚Ťi pozitiv ╚Öi sunt transferati ├«n trei centre diferite ├«n care li se asigur─â 24 de ore asisten╚Ť─â medical─â. Sunt to╚Ťi asimptomatici, nu au avut simptome nici mac─âr de grip─â u╚Öoar─â, dar sunt pozitivi. Ceila╚Ťi 200, care au fost testa╚Ťi negativ, sunt ├«n carantin─â deservit─â. Asta ├«nseamn─â c─â at├ót ei, c├ót ╚Öi familiile lor sunt du╚Öi la serviciu ╚Öi ├«napoi acas─â, dar nu au voie s─â p─âr─âseasc─â domiciliul nici la cumparaturi, nici s─â plimbe c├óinele", a spus Oana Kriechbaum, la acela╚Öi post de televiziune.

╚śi reprezentan╚Ťii Ministerului de ┬áExterne au anun╚Ťat ├«n aceast─â dup─â-amiaz─â c─â peste 200 de bolnavi care lucreaz─â la acest abator sunt rom├óni.

P├óna ├«n prezent, 1.963 de rom├óni afla╚Ťi peste hotare au fost confirma╚Ťi cu COVID-19, dintre care 87 au murit. Iat─â unde se afl─â: 1.247 ├«n Italia, 560 ├«n Spania, 69 ├«n Marea Britanie, 30 ├«n Germania, 28 ├«n Fran╚Ťa, 6 ├«n Japonia, 4 ├«n Austria, c├óte 3 ├«n SUA ╚Öi ├«n Belgia, c├óte 2 ├«n Namibia, Indonezia, Elve╚Ťia, Turcia ╚Öi c├óte unul ├«n Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg ╚Öi Suedia.

cub cub anamaria prodan lauren╚Ťiu reghecampf png
brenciu si nevasta jpg
Gigi Becali FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
sotie cumpanasu jpg
Dorian Popa
cub laurette png
anca serea jpeg
image png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
elon musk png
Prezentare formular digital PLF - 18 dec 2021 / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
incendiu de padure grecia jpeg
image png
image png
Plaja 2 Mai (24) jpg