Fostul director al RATB, Viorel Popescu, condamnat la patru ani și patru luni de închisoare

image
Viorel Popescu a avut un mandat scurt la șefia RATB, dar a profitat din plin de poziția sa

Fostul șef al Regiei de transport București, Viorel Popescu, a primit o pedeapsă de patru ani și patru lui de închisoare pentru că ar fi prejudiciat instituția cu 820.000 de euro în perioda cât s-a aflat la conducerea sa. Decizia aparține Tribunalului București și poate fi contestată la Curtea de Apel.

Viorel Popescu a condus Regia de transport București în perioada noiembrie 2011 - septembrie 2012. În toată această perioadă, Popescu n-a făcut nimic pentru transportul public de călători, dar a avut grijă să-și umple propriile conturi. Anchetatorii săi spun că nu și-a îndepliit obligațiile de director general, „acte care intrau în atribuțiile sale de serviciu și a efectuat în mod defectuos activități specifice funcției”. Astfel se face că, în 13 martie 2012, Viorel Popescu a încheiat, în numele RATB, un contract de asistență juridică și reprezentare în instanță cu o firmă care nu avea dreptul să ofere aceste servicii. Procurorii spun că în contract se specifică faptul că firma Urbconnect avea obligaţia de a asista la controlul efectuat de Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București faţă de RATB, pentru ca regiei să îi revină sumele cuvenite, deşi, în realitate, nu a existat şi nici măcar nu se prefigura un astfel de control, scrie Mediafax.  

Ingineria financiară ar fi adus un prejudiciu de 820.000 de euro Regiei de transport, și așa greu încercată din cauza slabei finanțări. Aceşti bani au fost folosiţi în defavoarea RATB, însă suma a reprezentat foloase materiale necuvenite pentru firma Urbconnect SRL.

Judecătorii vor reduce din pedeapsă perioada încare acuzatul s-a aflat în arest prventiv (6-13 iunie 2014) și în arest la domiciliu (14 iunie-14 noiembrie 2014).

BeFunky collage (6) jpg
gyuri pascu si daniela marin
bianca dragusanu
foto1 visarion alexa la tribunal Mediafax Foto Eduard Vinatoru jpeg
10 gina pistol rochie maria lucia hohan chefi la cutite 3 jpg jpeg
Printesa Diana Andrew Charles (sursa foto Hepta/colaj Click!)
vladimir putin si bomba nucleara
cub reghecamf bătaie png
Soldati ucrainieni pe frontul din Herson FOTO profimedia 0675801159 jpg
Bulgaria foto Unsplash jpg
image
image
image
image
Printesa Diana Andrew Charles (sursa foto Hepta/colaj Click!)
vladimir putin si bomba nucleara
bec
foto1 visarion alexa la tribunal Mediafax Foto Eduard Vinatoru jpeg
botulism Sursă foto: Profimedia
Edward Snowden conferinta rusia sursa wikipedia jpg