FOTO Mănânci gratis la mall-ul săracilor din Bucureşti

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Mănânci gratis, în timp ce rufele ţi se spală fără bani, iar copilul e găzduit la câţiva paşi, într-o creşă. Dacă te plictiseşti, te poţi tunde, poţi naviga pe Internet sau poţi citi, totul gratuit. Nu e un vis, ci sunt câteva dintre atracţiile primului mall social din România pe care Municipalitatea îl va inaugura pe 1 septembrie în zona Metalurgiei -Măgurele.

Şos. Turnu Măgurele nr. 17. Pe locul unui fost „circ al foamei", echivalentul comunist al mall-ului occidental, Municipalitatea promite să deschidă un complex „all in one" pentru săraci. Acesta va avea printre altele o cantină gigantică prevăzută cu 200 de locuri, o frizerie, un centru de formare profesională, un hypermarket pentru cei cu posibilităţi reduse. „Vor fi vândute produse de toate felurile cu discounturi de până la 50 la sută", dezvăluie Cosmina Simiean, şefa Direcţiei de Asistenţă Socială a Primăriei Capitalei.

simeon stalpnicul png

«Circul foamei»- Ceauşescu voia să construiască în marile cartiere varianta comunistă a mall-ului occidental

simeon stalpnicul png

Şi asta nu este tot. În complex va fi amenajată o creşă cu 105 locuri, o spălătorie, un centru de zi pentru vârstnici, o policlinică şi o bibliotecă, o sală de spectacole, dar şi un centru IT unde persoanele defavorizate aflate pe listele Primăriei vor învăţa să folosească un calculator.

„Sunt foarte mulţi bătrâni sau copii care nu mai au pe nimeni în ţară deoarece membrii familiilor au plecat la muncă în străinătate şi resimt acest lucru. Prin intermediul nostru vor învăţa să comunice pe messenger, pe Facebook sau Skype cu cei aflaţi departe", anunţă Cosmina Simiean.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
image png
femeie cu troler in aeroport jpg
1 control medical 1402173971 jpg jpeg
ghiozdan shutter 1082255939 jpeg
vouchere de vacanta jpg
uscare par jpg
image png
moda in perioada comunista, expozitie la muzeul judetean olt   foto alina mitran (10) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net