Fraţii Becali, Borcea şi Geanina Terceanu, trimişi în judecată

Ultima actualizare:

    Inculpații sunt acuzați de dare și luare de mită
Inculpații sunt acuzați de dare și luare de mită

DNA a anunțat, vineri, că fraţii Becali, Cristian Borcea şi judecătoarea Geanina Terceanu au fost trimişi în judecată pentru dare şi luare de mită. Terceanu e acuzată de luare de mită, fraţii Becali şi Borcea, de dare de mită, iar George-Antonie Iorgovan şi Petre Daniel Costel, de mărturie mincinoasă.

Potrivit procurorilor, în 24 februarie 2009, judecătorului Geanina Terceanu, de la Tribunalul București, i-a fost repartizat spre judecare dosarul transferurilor de fotbaliști, cauză în care Ioan Becali, Victor Becali și Cristian Borcea, alături de alți cinci oameni de fotbal, fuseseră trimiși în judecată pentru înșelăciune și evaziune fiscală.

În 3 aprilie 2012, Geanina Terceanu a dispus achitarea tuturor celor opt inculpații trimiși în judecată în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste zece milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal, scrie Mediafax.

Judecătorul a dispus achitare pentru toate infracțiunile reținute în sarcina celor opt oameni de fotbal, pe motiv că „fapta nu există”.

În urma investigaţiilor, procurorii DNA au stabilit că, pentru a pronunța această soluție de achitare, Geanina Terceanu a primit de la Ioan Becali, Victor Becali și Cristian Borcea, în mai multe tranșe, suma totală de 195.000 de euro, începând din aprilie 2009 și până în mai 2012.

Din acest total, suma de 185.000 de euro a fost dată lui Terceanu de către Ioan Becali Ioan şi Victor Becali, iar suma de 10.000 de euro a fost dată lui Terceanu de către Cristian Borcea.

În cursul anului 2009, o parte din banii primiți în modalitatea de mai sus, respectiv 56.000 de euro, au fost folosiți deTerceanu la achiziționarea unei locuințe (al cărei preţ total a fost de 93.000 euro), spune DNA.

În 12 noiembrie 2012, hotărârea de achitare pronunțată de Geanina Terceanu a fost desființată printr-o decizie a Curții de Apel București, instanța de control judiciar pronunțând condamnarea inculpaților la pedepse între trei şi opt ani de închisoare, cu executare sau cu suspendare.

Ulterior, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis rejudecarea cauzei, motivând că judecătorii de la CAB au respins toate probele cerute, nu i-au ascultat temeinic pe cei opt oameni de fotbal acuzaţi şi a dispus condamnarea pe probe în baza cărora fuseseră anterior achitaţi, de Tribunalul București.

În urma rejudecării, tot la Curtea de Apel Bucureşti, toți inculpații au primit, în martie 2014, pedepse cu executare: Cristian Borcea şi Ioan Becali - câte şase ani şi patru luni, Victor Becali - patru ani şi opt luni, Gheorghe Copos - trei ani şi opt luni, Mihai Stoica - trei ani şi şase luni, Gheorghe Neţoiu și Jean Pădureanu - câte trei ani şi patru luni, și Gheorghe Popescu - trei ani, o lună şi zece zile.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net