Gabriela Firea, reacție după petrecerea din Herăstrău: "Să nu uităm că există țări unde s-a închis totul iar!"

image
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a vorbit despre petrecerea din Herăstrău, care a avut loc pe 16 maiFoto: Facebook

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că ”nu este de dorit” ceea ce s-a întâmplat sâmbătă seara (16 mai) în Parcul Herăstrău. În parc a avut loc o petrecere cu sute de tineri, pe o terasă şi că proprietarul şi administratorul localului ”vor fi chemaţi luni (18 mai) pentru a li se pune în vedere că legea este valabilă pentru toată lumea”.

Gabriela Firea a precizat că nu s-a putut preîntâmpina ceea ce s-a întâmplat. De asemenea, ea a declarat că există încă un pericol foarte mare, chiar dacă ne află într-o "perioadă de platou". Primarul Capitalei a menționat și că alte țări au fost nevoite să se întoarcă la starea de urgență, după ce inițial au relaxat măsurile.

"Nu s-a găsit antidot și nu avem un tratament minune. Suntem în plină pandemie"

”Ceea ce s-a întâmplat aseară nu este de dorit. Am fost informată imediat, am reacţionat, am aflat imediat cine este proprietarul acelei terase - restaurant, de asemenea, cine administrează şi vor fi chemaţi luni pentru a li se pune în vedere că legea este valabilă pentru toată lumea. Populaţia respectă măsurile recomandate de către medici şi anunţate de către autorităţi în întreaga Europă, în întreaga lume şi la noi în ţară. Există şi astfel de situaţii în care parcă se uită că există încă un pericol atât de mare, că virusul de tip nou nu şi-a găsit un antidot, că nu avem un tratament- minune şi practic suntem în plină pandemie. Chiar dacă este perioadă, cum se spune ştiinţific, de platou, să nu uităm că au fost foarte multe ţări în care în zonele în care s-au redeschis restaurantele, terasele, cluburile, au trebuit să reintroducă starea de urgenţă şi au închis din nou totul pentru că a explodat numărul de îmbolnăviri”, a spus Gabriela Firea la Digi 24, duminică.

Primarul general al Capitalei consideră că tinerii care au participat la petrecerea de sâmbătă seară și-au pus viața în pericol: ”Pur şi simplu poliţia locală, jandarmii, ar trebui să informeze cetăţenii ce lege încalcă. În acest moment, eu nu sunt o fană a amenzilor, nu spun că trebuiau date amenzi, dar nu există nicio posibilitate prin care acea terasă să fi fost închisă imediat. Noi am făcut-o, dar nu am putut preîntâmpina pentru că au spus că oferă sucuri, apă pentru hidratare, ceea ce era foarte bine, pentru cei care se plimbau, puteau să ia un suc, o apă, o îngheţată, dar nu să rămână în acea zonă şi nu să organizeze o petrecere cu persoane foarte multe care nu păstrau distanţa. Asta înseamnă că şi-au pus propria viaţă în pericol şi ceea ce este foarte grav, au pus în pericol viaţa familiei, a colegilor de serviciu”.

Citește și

Petrecere cu sute de oameni în Herăstrău aseară! Aglomerație mare și terase care par a fi deschise VIDEO

Nelu Tătaru, îngrijorat după primele zile de relaxare: "Se poate reintroduce starea de urgență!"

cub ionita si viorica de la clejani (1) png
cub andreea berecleanu eva zaharescu png
FotoJet (1) jpg
colaj loredana groza jpg
Athos Salome jpg
cub arsinel fii png
cub cristian arsinel png
Funeralii Alexandru Arșinel FOTO Inquam / George Călin
Muzeul Antipa nu se va deschide din 15 mai jpeg
Soldati ucraineni FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
foto 1 bec economic jpg
Regele Charles cu ochii in lacrimi la funeraliile reginei Elisabeta  Foto Gettyimages jpg
FotoJet jpg
Ligia Deca, noul ministru al educației Sursă foto: UN Photo
Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa
alexandru tomescu cabana caraiman 1 jpg