Galați: O aeronavă F16 și-a pierdut rezervorul în timp ce se afla în zbor

Ultima actualizare:

    Pilotul s-a aflat în afara oricărui pericol Sursa foto: Wikipedia
Pilotul s-a aflat în afara oricărui pericol Sursa foto: Wikipedia

O aeronavă F16 și-a pierdut rezervorul exterior în timp ce se afla în zbor, acesta fiind unul dintre cele mai neobișnuit incidente aviatice petrecute în România. Din fericire, nimeni nu a fost rănit iar aeronava nu a suferit daune majore. Evenimentul a avut loc în zoan poligonului Mălina, din județul Galați.

O aeronavă F-16 a fost implicată marți într-un incident de zbor în timpul unor antrenamente cu trageri de luptă. Evenimentul a fost raportat de către pilot, care, potrivit Forțelor Aeriene Române, nu a avut viața în pericol și nici integritatea aparatului de zbor nu a avut de suferit, scrie Digi24.

Pilotul unei aeronave F-16 Fighting Falcon din dotarea Escadrilei 53 Aviație Vânătoare a Forțelor Aeriene Române a raportat un incident de zbor survenit în timpul executării unor antrenamente cu trageri de luptă aer-sol în zona poligonului Mălina, jud. Galaţi.

Aeronava F16 care și-a pierdut rezervorul a aterizat în siguranță

„Menţionăm faptul că incidentul nu a pus în pericol viaţa pilotului sau a altor persoane, și nici integritatea aeronavei sau a altor proprietăţi şi bunuri de la sol. Din primele informații raportate de pilot, în momentul lansării unei bombe de antrenament, s-a produs desprinderea necomandată a unui rezervor extern de combustibil şi a grinzii de acroşare triple de pe partea dreaptă a aeronavei, materiale care au căzut în zona destinată tragerilor aer-sol din poligon”, transmit Forțele Aeriene Române.

„Conform procedurilor standard în aceste situații, pilotul aeronavei a raportat situaţia de urgenţă și a aterizat în siguranţă pe aerodromul de bază. O comisie numită de şeful Statului Major al Forţelor Aeriene analizează cauzele producerii evenimentului”, mai precizează sursa citată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net