Geantă cu un pistol și gloanțe, uitată în cabina de probă a unui magazin. Proprietarul a fost arestat preventiv

image
Posesorul pistolului a fost arestat preventiv întrucât nu deținea permis de port-armă Sursă foto: Profimedia

Un bărbat a fost arestat preventiv pentru deţinere de armă letală după ce a uitat într-o cabină de probă dintr-un complex comercial o geantă în care se aflau un pistol cu glonţ şi un încărcător cu 8 cartuşe.

Un bărbat de 36 de ani și-a uitat geanta în care avea un pistol și un încărcător cu 8 cartușe în cabina de probă a unui complex comercial din București. Potrivit surselor din Poliție, incidentul a avut loc în mall-ul Băneasa Shopping City, magazinul Peek and Cloppenburg. Angajatul magazinului unde a fost uitată geanta a sesizat Poliția, care l-a găsit pe proprietarul ce deținea ilegal arma letală și l-a arestat preventiv întrucât acesta nu avea actele necesare pentru pistolul aflat în posesia sa. 

Ce pedeapsă riscă proprietarul care nu avea actele necesare pentru arma deținută 

Bărbatul, care inițial a susținut că geanta nu îi aparține, a fost reținut marți, iar ulterior a fost arestat preventiv, fiind acuzat de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, în modalitatea deținerii și portului fără drept a unei arme letale. Potrivit Codului Penal, deținerea fără drept de arme letale și muniții de acest fel se pedepsește cu închisoarea de la 1 la 5 ani.

Comunicatul Poliției

”În data de 22 iunie 2021,polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București - Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au reținut un bărbat de 36 de ani, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, în modalitatea deținerii și portului fără drept a unei arme letale.În fapt, in ziua de 22.06.2021, în jurul orei 16. 00, Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase a fost sesizat prin sistemul 112 de către un angajat din cadrul unui complex comercial cu privire la faptul că intr-o cabină de probă a fost găsită o geantă în care se afla un pistol.Din primele verificări efectuate la fața locului a rezultat că arma este una de tip letal, un pistol cu glonț, iar în aceeași geantă se afla și un încărcător cu 8 cartușe.Au fost declanșate investigațiile în vederea identificării persoanei care a pierdut sau abandonat geanta în cauză. A fost identificat și condus la audieri un bărbat de 36 de ani, acesta negând inițial că pistolul îi aparține. A fost dispusă măsura reținerii, ulterior fiind arestat preventiv.Cercetările sunt continuate de Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor", se arată în comunicatul transmis de către Poliție.  

cub florin zamfirescu png
david victoria beckham son brooklyn t jpeg
cub anca androne png
Rica Raducanu, Facebook jpg
cub bromania png
Robbie Williams Spice Girls
calorifer foto shutterstock 1523338310 jpg
telefon mobil jpg
Ameer captura video jpg
gazoduct 3
image
image
image
image
ajutor incalzire bani calorifer jpeg
calendar ortodox 2022 02 octombrie Sfinții Mucenici Ciprian și Iustina png
telefon mobil jpg
Referendum in zonele ocupate de rusi in Ucraina FOTO Profimedia (5) jpg
calorifer foto shutterstock 1523338310 jpg
cine este sotia lui alexandru arsinel  crop 1664473092 jpg