Ger de crapă pietrele în România! Iată cele mai afectate zone: se vor înregistra și -21 grade Celsius

Românii au început anul cu ger de crapă pietrele, la propriu! Viscolul și temperaturile scăzute au făcut ravagii în mai multe zone din țară, iar nămeții au blocat traficul în multe orașe. Prognoza ANM nu se arată mai bună nici în următoarele zile, ci dimpotrivă, vom avea temperaturi tot mai scăzute, chiar până la -21 de grade Celsius. 

Ger de îngheață pietrele

Elena Mateescu, director al ANM – Administrația Națională de Meteorologie spune că temperaturile mai scăzute decât în mod normal, iar în această noapte se vor resimți cel mai tare.

„Vorbim de o perioadă mai rece decât în mod obișnuit. În această dimineață au fost actualizate alertele meteorologice, informarea meteorologică rămânând în vigoare până joi, la ora 10:00, pentru că ne așteptăm ca în această noapte, în special în partea de nord, centru și est a țării, minimele termice să coboare până la valori de -21…-20 de grade, în special în estul Transilvaniei, iar în noaptea de miercuri spre joi, îndeosebi în zonele estice și centrale, până la -16…-15 grade.

De asemenea, până în această seară la ora 23:00, mai rămân sub incidența avertizărilor meteorologice de cod galben sudul Moldovei, Dobrogea, jumătatea estică a Moldovei, deoarece rafalele de vânt vor depăși în continuare 55-70 de km/h și vor fi perioade în care intensificările de vânt vor fi asociate cu ninsori slabe”, a explicat Elena Mateescu.

Gerul va ține până spre finalul săptămânii spune Elena Mateescu: 

„Din punct de vedere termic, ne așteptăm ca episodul să dureze cel puțin până la sfârșitul acestei săptămâni, când în continuare, chiar dacă joi vom constata o ușoară creștere pe parcursul zilei, cu valori la nivelul maximelor pozitive de până la 5…6 grade, din păcate vineri din nou vremea să va răci, și sâmbătă, devenind geroasă noaptea și dimineața.

În continuare vom avea minime foarte coborâte, spre -14 până la -4 grade la scara întregii țări, cu valori în Moldova și în zonele estice ale Transilvaniei până spre -19…-17 grade. Din perspectiva precipitațiilor, observăm deja o diminuare, astfel încât rămâne de interes vremea geroasă noaptea și dimineața, până la sfârșitul acestei săptămâni”, a mai explicat Elena Mateescu, la Antena 3 CNN.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
(deschidere) Joe Biden & Mohammed Bin Salman (foto Getty Images)
image
image
image
image
image
image
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
Reteta socata jpeg
casa veche pixabay jpeg
train pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net