Haos la metrou după o grevă spontană. Niciun tren nu circulă vineri dimineață

Ultima actualizare:

    Protest spontan la metrou
Protest spontan la metrou

Circulația metroului în Capitală este blocată vineri dimineață, în urma unui protest spontan. Reprezentanții sindicatului Liber din Metrou au coborât în tunel și au împiedicat pornirea la timp a trenurilor de pasageri. Conform Metrorex, deşi afirmă că au o listă de revendicări, sindicaliştii au refuzat orice dialog. Sindicaliştii s-au aşezat pe şine şi scandează ”Demisia!”. În tot acest timp, traficul este paralizat, bucureștenii încercând să găsească o soluție pentru a ajunge la serviciu sau cu copiii la școli și grădinițe.

”În dimineaţa zilei de 26 martie, reprezentanţi ai sindicatului USLM au organizat un protest spontan în staţia Piaţa Unirii. Aceştia au coborât în tunel, pe calea de rulare,şi au împiedicat pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri. Aşa-zisul protest spontan reprezintă în fapt o acţiune sindicală, în timpul căreia reprezentanţii USLM au refuzat orice tentativă de dialog cu conducerea Metrorex”, precizează compania.


    Sindicaliştii s-au aşezat pe şine şi scandează ”Demisia!”
Sindicaliştii s-au aşezat pe şine şi scandează ”Demisia!”

”Din cauza acţiunii sindicatului, dar mai ales pentru siguranţa membrilor acestuia, care se află pe calea de rulare, liniile de metrou nu pot fi puse sub tensiune pentru operarea trenurilor de pasageri. Pe această cale dorim să adresăm scuze bucureştenilor şi îi rugăm să înţeleagă că, deşi considerăm acţiunea sindicală nejustificată, nu putem risca viaţa unor oameni”, precizează Metrorex. De asemenea asigură locuitorii Capitalei că întreprinde toate acţiunile legale pentru a reporni activitatea metroului în siguranţă.


    În dimineaţa zilei de 26 martie, reprezentanţi ai sindicatului USLM au organizat un protest spontan în staţia Piaţa Unirii
În dimineaţa zilei de 26 martie, reprezentanţi ai sindicatului USLM au organizat un protest spontan în staţia Piaţa Unirii

Sindicaliștii refuză dialogul cu conducerea Metrorex

Circulaţia metrourilor, blocată vineri dimineață din cauza unui protest spontan. Sindicaliștii au coborât pe șine și au împiedicat trenurile să plece

Sindicaliştii au postat mai multe imagini pe pagina de Facebook a sindicatului, alături de mesajul: ”Noi toţi am ales să ne apărăm drepturile, pentru că nu putem menţine tăcerea în faţa nedreptăţii”. "Aşa-zisul protest spontan reprezintă în fapt o acţiune sindicală, în timpul căreia reprezentanţii USLM au refuzat orice tentativă de dialog cu conducerea Metrorex. Deşi sindicaliştii au lăsat de înţeles că ar avea o listă de cereri, invitaţiile repetate de întâlnire cu managementul companiei au fost ignorate complet pe parcursul nopţii", semnalează reprezentanţii Metrorex într-un comunicat.

Spațiile comerciale de la metrou vor fi desființate până pe 2 aprilie

Protestul are loc la o zi după ce conducerea Metrorex a dat ca termen limită data de 2 aprilie pentru eliberarea spațiilor comerciale de la metrou, deţinute de firma sindicatului. Pe pagina de Facebook a instituției zeci de cititorii se întrec în a le bate obrazul sindicaliștilor, facându-i ”inconștienți” . ”Să vă fie rușine. Doar interesele voastre primează”, scrie un călător. Conducerea Metrorex a anunțat joi, cu o zi înainte de protest, că a notificat firma care administrează spațiile comerciale să elibereze și să predea, în regim de urgență, către administratorul rețelei de transport subteran toate spațiile comerciale amplasate în incinta stațiilor de metrou până vineri, 2 aprilie.

Citește și:

2 aprilie, termenul pentru eliberarea spațiilor comerciale de la metrou

Trenul metropolitan. Opt tronsoane de cale ferată vor înconjura Capitala pentru a debloca traficul

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net