Hoția în România atinge noi culmi. Vaci Angus, furate cu o camionetă dotată cu lift. Se oferă recompensă

Ultima actualizare:

Black Angus este una dintre cele mai apreciate cărnuri de vită din lume. Animalul, originar din Scoția are două etape de hrănire, cu iarbă, apoi cu cereale în a doua parte a vieții, iar acest lucru în conferă carnii o textură și un gust cu totul aparte. Atfel de vite sunt crescute și în România, iar o fermă din Porumbacu, județul Sibiu a fost recent călcată de hoți „profesioniști”. S-au furat vite gestante și viței în valoare de peste 15.000 de euro.

image

Hoții au venit pregătiți cu o camionetă cu lift

Cinci vaci și trei viței din rasa Black Angus rasă au fost furați de la o fermă din localitatea Porumbacu de Jos, județul Sibiu. Proprietara fermei spune că hoții sunt profesioniști după modul de acțiune. Ei Pentru a putea să fure vacile care câtăresc peste 600 de kilograme, autorii furtului au venit cu o camionetă dotataă cu rampă pentru animale și lift. S-au făcut nevăzuți, iar prejudiciul depășeșete 15.000 de euro. Unde mai pui că, o parte din vaci erau gestante.

Noi avem o fermă de vaci Angus în Porumbacu de Jos. Sunt doar de această rasă, certificate, originale. În noaptea de joi spre vineri, au venit hoții la fermă. Erau dotați cu o camionetă cu lift, cu rampă, specială pentru animale. Au folosit electroșocuri, au fost bine organizați și dotați și au furat 5 vaci, de câte 600 de kilograme fiecare, și 3 viței. Unele dintre vaci erau și gestante. În câmp au rămas acum patru viței care urlă după mamele lor”, spune Steluța Solomon, proprietara fermei, scrie Ora de Sibiu.

Recompensă pentru găsirea vacilor Angus

Femeia a reclamat la poliție disparițai vacilor și cel mai mult seteme că animalele ar putea ajunge la abator pentru că fara certificat acestea nu pot fi vândute legal.

Femeia cere ajutor populației și spune că ofere chiar recompensă pentru informații care ar putea ajuta la găsitea vitelor Angus furate.

Ideea este că hoții nu pot vinde vacile, fiindcă ele au mai multe acte decât un autoturism. Nu le pot vinde de capul lor, fiindcă fac parte dintr-o asociație, au tot felul de documente, pașapoarte. Așa că cel mai probabil le vor duce la abator. Am aflat că în Botoșani există un abator care le preia și așa fără acte. Speranța mea este că cineva i-a văzut pe hoți și ne va ajuta. Noi bănuim cine ar fi fost, dar așteptăm ancheta. Cu siguranță este și cineva din sat, fiindcă o persoană care nu cunoaște zona, n-ar fi știut să meargă pe drumuri de țară ca să ajungă la fermă”, povestește proprietara.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net