«I-a aprins ţigara prietenei şi totul a sărit în aer!»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Rudele victimelor celor două explozii care au zguduit un club din Sighetu Marmaţiei au plecat, ieri, la Bucureşti, unde acestea sunt internate. Unele dintre ele spun că au aflat de la televizor de tragedie.

Mama uneia dintre cele şase tinere care au fost victime ale primei explozii se numără printre cei care au ajuns aseară la Bucureşti.

"Am aflat de tragedie sâmbătă noaptea, pe la 1.30. M-a sunat o prietenă a lui Ivett şi mi-a spus să merg urgent la spital. Am reuşit să vorbesc cu ea, era conştientă", a spus Szabo Katalin.

Femeia a explicat că o prietenă a fiicei sale i-a relatat cele întâmplate sâmbătă noaptea. "Ivette tocmai se întorcea de la toaletă când a fost oprită de o colegă, care i-a cerut un foc. În acel moment, s-a produs explozia", a adăugat mama lui Ivett.

Tânăra de 19 ani este studentă la Psihologie şi a suferit deja o intervenţie chirurgicală. "Avea arsuri pe mâini, pe faţă şi pe piept. Ştiu doar că starea ei este stabilă", a mai spus mama tinerei.

Clădirea unde s-au produs exploziile va fi demolată (Foto: www.actualmm.ro)

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Printre victimele celei de-a doua explozii se numără şi plutonierul Cristian Ardelean (39 de ani), de la Detaşamentul de Pompieri Sighetu Marmaţiei, care a suferit arsuri pe mâini, picioare, pe piept şi pe faţă. Mama acestuia, Ileana Ardelean, a plecat şi ea, ieri, la Bucureşti, pentru a-şi vedea fiul.

"E tânăr, are doi copilaşi, care au nevoie de tată. Sper să se facă bine. Am aflat de la nora mea, la biserică, abia duminică dimineaţă, despre tragedie", a spus femeia.

Fratele uneia dintre victimele din cea de-a doua explozie s-a declarat, luni, revoltat de felul în care au evoluat cercetările. "Eu am fost primul martor ocular, am văzut fiecare detaliu, eu am dus câteva victime la spital, am văzut cum pica pielea de pe ei, dar nimeni nu m-a întrebat nimic. Această firmă de distribuţie de gaz (BERG Sistem Gaz, n.r.) cred că vrea să muşamalizeze totul. Cer public verificarea lucrărilor şi ca ancheta să fie făcută fără greşeală", a spus avocatul Ioan Sas, fratele notarului rănit în cea de-a doua explozie.

Trei dintre răniţi au fost operaţi

15 persoane rănite în exploziile de la Sighetu Marmaţiei au fost aduse, duminică, la Bucureşti, cu două avioane militare. 11 au fost internate la Spitalul de Arşi. Potrivit directorului medical, dr. Vitalie Stan, una dintre victime, angajat al firmei de furnizare a gazelor, este în stare foarte gravă.

Ceilalţi zece pacienţi au arsuri de diferite grade şi arsuri de căi respiratorii, iar, începând de astăzi, vor fi operaţi. La Spitalul Floreasca sunt internate alte patru persoane, printre care doi poliţişti şi patronul firmei de gaze, care au şi fost operaţi, ieri dimineaţă. Medicii spun că unul dintre poliţişti este în stare foarte gravă.

Pericolul de explozii a existat şi ieri!

Exploziile de la Sighetu Marmaţiei s-au produs din cauza unor acumulări de gaze provenite de la o conductă fisurată, arată primele concluzii ale anchetei.

Cercetările în imobilul din Sighetu Marmaţiei în care s-au produs două explozii s-au făcut în condiţii foarte dificile întrucât au existat în continuare scurgeri de gaze, inclusiv luni, iar clădirea era pe punctul de a se prăbuşi.

"Am găsit o fisură la un teu (n.r.: îmbinare de ţevi) şi cel mai probabil gazele s-au infiltrat prin canalizare în clădire", a spus Mircea Man, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, prezent la Sighet.

Parchetul Maramureş a început urmărirea penală pentru infracţiunile de distrugere din culpă, vătămare corporală din culpă şi infracţiuni la legea securităţii şi sănătăţii muncii şi urmează să fie stabiliţi şi învinuiţii.

Scurgeri de gaze şi la o grădiniţă din Piteşti

Panică la o grădiniţă din Piteşti, luni dimineaţă. Copiii au fost trimişi acasă, iar unitatea de învăţământ a fost închisă din cauza unor scurgeri de gaze. Îngrijitoarea grădiniţei a venit luni dimineaţă la serviciu şi a simţit un puternic miros de gaze atât în interiorul clădirii, cât şi în aerul din jurul clădirii, aşa că a anunţat imediat conducerea instituţiei.

Ţeava care alimenta grădiniţa s-a fisurat din cauza zăpezii şi a gheţii care s-au aşternut peste ea

simeon stalpnicul png

"Când am intrat, am aprins lumina, dar n-am simţit nici un miros. După vreo cinci minute de stat, am simţit mirosul, am stins luminile şi am anunţat conducerea", a declarat Maria Gulie, îngrijitoarea Grădiniţei nr. 1 cu program prelungit "Dumbrava Minunată" din Piteşti.

Pompierii şi o echipă de la Distrigaz Piteşti au intervenit şi au oprit alimentarea cu gaz din zonă. Conform primelor cercetări, se pare că ţeava care alimenta grădiniţa s-a fisurat din cauza zăpezii şi a gheţii care s-au aşternut peste ea. Cursurile grădiniţei au fost suspendate, iar copiii au fost trimişi acasă până când avaria la conducta de gaze va fi remediată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
mario iorgulescu jpg
politist1 jpg
Regina Margrethe a Danemarcei   Per Morten Abrahamsen jpeg
ambulanta elevi pexels jpg
index webp
dovleac istock jpg
tigara fum  dependenta  productie tigari   foto pixabay jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net