I-a făcut Prinţului Charles un tablou cu păuni albi

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Prinţul Charles al Marii Britanii este tot mai legat de România. După ce şi-a cumpărat câteva case prin inima Transilvaniei, îşi îndreaptă atenţia şi către Banat: a fost atât de fascinat de un artist din Timişoara, că i-a inclus opera în colecţia sa personală de tablouri.

"O pictură cu păuni şi cu un Cadillac retro" a fost pânza care l-a fascinat pe moştenitorul coroanei britanice. Tabloul, care valorează aproximativ 10.000 de euro, este semnat de Gheorghe Fikl, un artist român originar din Banat. Acesta fost invitat, astă vară, să prezinte o expoziţie la Archita, în judeţul Mureş, unde Prinţul Charles este pe cale să facă următoarea achiziţie.

Tabloul “O pictură cu păuni şi cu un Cadillac retro” i-a plăcut Prinţului Charles la nebunie

simeon stalpnicul png

"Arhiducele Andreas von Habsburg-Lothringen a fost cel care m-a găsit şi m-a propus pentru această expoziţie. Au fost trei săli pline cu lucrările mele. Charles a ales câteva din tablouri, urmând să se oprească la unul dintre ele", a povestit pictorul român. Moştenitorul tronului Regatului Unit al Marii Britanii s-a decis greu.

Nu de alta, dar este un fin cunoscător al artelor, fiind absolvent al unei facultăţi de profil şi chiar pictor în timpul liber. Zilele trecute, a venit şi răspunsul. Gheorghe Fikl a primit o scrisoare din partea Casei Regale Britanice, prin care a fost înştiinţat că prinţul a ales lucrarea numită "White Cadillac, Peacock and Gold Curtain".

"Este un tablou mare, are 136 x 218 cm. Este o mare onoare pentru mine să ştiu că lucrările mele au ajuns în colecţiile private ale Prinţului Charles. De acum sper să se deschidă noi orizonturi. Practic e un alt nivel. De regulă nu ştiu cine cumpără lucrările mele, nu ştiu prin ce colecţii particulare sunt", a mărturisit Gheorghe Fikl.

Prinţul are 10 case în România

Prinţul Charles are, astăzi, nu mai puţin de zece case în România: una în judeţul Sibiu, una în Braşov, patru în Covasna şi tot patru în Maramureş.

Charles este un fin cunoscător al artelor şi îi place să picteze în timpul liber (fotografii: reuters)

simeon stalpnicul png

Prinţul vine foarte des în vacanţe în ţara noastră

simeon stalpnicul png

Prin Fundaţia Mihai Eminescu, pe care o patronează, moştenitorul coroanei britanice a salvat de la distrugere 100 de hectare de plantaţie de meri la Mălâncrav, unde a dezvoltat o linie de îmbuteliere de suc natural de mere. Fundaţia a dezvoltat zeci de proiecte pentru conservarea şi valorificarea comunităţilor rurale din Transilvania.

Şoc! Prinţul Charles o ameninţă pe Camilla: «Te voi distruge!»

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (9) jpg
munte pixabay jpg
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net