Iată 5 trucuri să fiţi frumoase şi a doua zi după ce v-aţi îmbătat!

21 iulie 2019
article img

Cine spune că a doua zi după petrecere trebuie să ai o faţă lungă şi capul cât o baniţă? Jocelyn Petroni, o expertă în cosmetică din Marea Britanie, le-a explicat în detaliu petrecăreţelor cum să fie frumoase şi în ziua când le chinuieşte mahmureala.

Faţa este prima care ne trădează că am pierdut noaptea şi am exagerat cu alcoolul. De aceea, cosmeticiana recomandă măşti hidratante şi masaje locale pentru a înlocui „o faţă căzută” cu una frumoasă, radiantă şi plină de viaţă. De aceea este bine să folosiţi înainte de culcare, după ce v-aţi demachiat, câteva uleiuri naturale pentru a reda elasticitatea tenului. Iată cele cinci trucuri esenţiale pentru un chip impecabil şi în perioada sărbătorilor de iarnă, când „ciocnim în familie, cu prietenii, lângă brad, lângă porc şi în oraş, cu prietenii”.

Demachiază-te! Nu vă culcaţi cu machiaj pe chip, oricât de obosite aţi fi. „Ştergeţi-vă cu demachiant de două ori: prima ştergere ia grosul, iar cea de a doua hidratează”, recomandă Petroni. După ce v-aţi demachiat, hidrataţi cu apă micelară sau cremă organică.

Hidratează-te! Alcoolul predispune la deshidratare. Pentru o faţă demnă de afiş trebuie să vă hidrataţi atât pe interior cât şi la exterior. Aplicaţi un strat de ulei şi masaţi faţa timp de 5 minute. Aplicaţi o mască de faţă pentru reîmprospătare şi rejuvenare.

Ascunde imperfecţiunile! După beţie, cele mai bune prietene sunt fardurile. Aplicaţi fardul după ce aţi pus pe faţă un ulei hidratant şi aţi masat bine pielea. Fardul prinde mai bine, ascunde porii şi maschează imperfecţiunile.

Masca salvatoare. Este foarte bine să aveţi în congelator un prosop îngheţat. Înainte de a vă machia a doua zi, ţineţi timp de 20 de minute prosopul pe faţă pentru a hidrata corespunzător chipul. În felul acesta îi redaţi elasticitatea şi reglaţi fluxul sanguin.

Aloe vera. Dacă aveţi în casă Aloe Vera sunteţi nişte norocoase. Tăiaţi o frunză longitudinal şi aplicaţi pe pungile de sub ochi, masaţi uşor şi apoi întindeţi seva lipicioasă pe obraji şi la baza nasului. În felul acesta pielea redevine pufoasă şi fină.