Imagini VIDEO cu impact emoțional! De gardă, pe SMURD, la cazuri severe de Covid. Medicii au ajuns să își filmeze intervențiile

Ultima actualizare:

    Complicatie COVID la pacient sanatos de 30 anifoto: captură Youtube
Complicatie COVID la pacient sanatos de 30 anifoto: captură Youtube

Dr. Paul Oargă, medic rezident pe secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj, a decis să le arate oamenilor adevărul din spatele ușilor de spital, în timpul pandemiei. El a filmat câteva curse contra cronometru, care se desfășoară la intervențiile severe de Covid.

Fără paturi libere la ATI în spitalele din țară, pe locul 2 în lume la decesele zilnice de Covid și cu o explozie de cazuri de la o zi, la alta, România adună cifre sumbre în valul 4 al pandemiei de coronavirus. Tot pe locul al doilea, dar la coada clasamentului, deasupra bulgarilor, suntem la capitolul vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2.

Unele țări europene, precum Irlanda, Malta, Portugalia şi Danemarca au reuși să-și imunizeze populația în proporție de de aproximativ 90%, în timp ce țări precum România şi Bulgaria au reușit să vaccineze cu schema completă doar 33% şi, respectiv, 22% dintre adulţi, potrivit unei analize CNN. 

Parte a acestor statistici, cazurile grave de coronavirus se înmulțesc de la o zi, la alta, iar medicii din linia întâi au ajuns să-și prezinte pe viu intervențiile, pentru a trage un semnal de alarmă. 

Dr. Paul Oargă, canal de Youtube cu intervențiile SMURD

Dr. Paul Oargă, medic rezident pe secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj, este și vlogger în timpul liber, așa că a avut toate datele să filmeze, editeze, monteze și să urce pe canalul de Youtube realitatea dură din teren. S-au strâns aproape 40 de filmulețe, cele mai recente fiind de la intervențiile echipei de medici la cazurile severe de Covid.

Pacient de 37 de ani: "Am o durere infernală aici în spate"

Un bărbat de 37 de ani a sunat la 112, acuzând dureri groaznice de spate: "Am o durere infernală aici în spate". Pacientul avea de fapt COVID de o săptămână și a făcut complicații. „Am fost solicitați la ora 03:00 dimineața de un tânăr de 30 ani cu durere toracică de intensitate crescută confirmat COVID pozitiv. Într-adevăr situația era serioasă în momentul în care am ajuns”, povestește medicul. Și soția bărbatului era confirmată pozitiv, ambii fiind nevaccinați. "Acum sunt și panicată și nici nu mai suport", spunea femeia. 

Pacientă cu o saturație de 69%, la un pas să ajungă în stare critică 

Un alt caz grav, o nouă intervenție. O septuagenară din Cluj a avut mari probleme după ce a încercat să se trateze singură de COVID-19. Femeia nu a mâncat zile în șir, după ce și-a pierdut gustul, și a sunat la 112 doar în momentul în care a simțit că rămâne fără aer. "Spitalele sunt pline, iar. Asta înseamnă că o parte din cazurile pe care le avem în teren sunt pacienți confirmați pozitiv cu SARS-COV-2. Există o gramadă de particularități ce pot avea acești pacienți. Doamna din clip, pe lângă o lipsă de aer extremă și o saturație de 69% în aerul atmosferic, avea si disgeuzie. Ce? Disgeuzie, adica perturbarea gustului", descrie medicul Paul Oargă un alt caz pe care l-a filmat și care se regăsește pe Youtube.

Citește și:

image
image
image
image
image
image
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net