Imagini virale. De câți jandarmi a fost nevoie pentru o lebădă rătăcită în traficul din Arad

Ultima actualizare:

Una dintre lebedele de pe Lacul Pădurice din Arad a pornit la plimbare pe Bulevard, miercuri seara, fiind nevoie de toată priceperea jandarmilor pentru a o convinge să se întoarcă „acasă.” Un videoclip postat pe rețelele sociale a ajuns deliciul internauților. Șase jandarmi au fost filmați când încercau „dirijeze” pasărea spre lac. Lebăda mergea pe jos, iar jandarmii după ea. Pasărea a trecut prin centrul oraşului, în mijlocul traficului şi în zona liniilor de tramvai. Imaginile s-au viralizat pe reţelele sociale.

image

Intervenția jandarmilor, filmată de șoferii din trafic

Pe un lac din centrul oraşului Arad, situat în vecinătatea uneia dintre cele mai aglomerate intersecţii rutiere, s-au stabilit trei lebede în ultimele săptămâni, iar adesea acestea sunt văzute că se plimbă pe spaţii verzi, pe trotuare sau chiar în mijlocul traficului.

Miercuri seară, jandarmii au intervenit pentru a alunga una dintre păsări pentru că se plimba printre liniile de tramvai şi prin sensul giratoriu de lângă lac. Intervenţia a fost filmată de şoferi şi trecători, iar imaginile au devenit virale în spaţiul online şi au provocat numeroase comentarii amuzante.

Mesajul Jandarmeriei 

Reprezentanţii Jandarmeriei Arad au transmis că s-a dorit salvarea păsării. Mesajul a fost postat pe pagina de facebook.

„Lacul lebedelor nu este pe linia de tramvai! Desigur, situaţia poate părea amuzantă la prima vedere - şase jandarmi alungând o lebădă! Deşi în prima instanţă aceasta poate părea o poveste amuzantă, adevărul este că maiestuoasa pasăre se afla în pericol de a fi accidentată, fiind total dezorientată în mijlocul oraşului Arad. Lebăda, în căutare de hrană, speriată şi rătăcită pe liniile de tramvai, a fost ghidată în siguranţă spre Lacul Pădurice. Gestul colegilor noştri ne reaminteşte că orice fiinţă, indiferent de specie, merită tratată cu grijă, respect şi dragoste", a transmis Jandarmeria.

Biologul arădean Gabriel Herlo spune că lebedele au apărut în centrul oraşului în luna decembrie şi că, în urmă cu aproximativ două săptămâni, a fost solicitat să salveze una dintre păsări, care părea rătăcită în zona unui mall. Pasărea respectivă făcea parte dintr-un grup de trei care s-au stabilit pe Lacul Pădurice şi a fost dusă la un cabinet veterinar, unde a rămas sub supraveghere câteva zile, ulterior fiind eliberată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net