Împuşcată din greşeală de poliţiştii de la Rutieră

11 iulie 2018
article img
Şoferul beat s-a ales cu dosar penal

Cursă de urmărire ca-n filme, marţi noaptea, în judeţul Argeş! Un şofer băut n-a vrut să oprească la semnalul poliţiştilor şi a început o goană disperată ca să scape de ei. După 15 kilometri, Loganul alcoolicului a fost oprit de gloanţele oamenilor legii. Din păcate însă, un glonte a lovit-o pe femeia aflată pe scaunul din dreapta, iubita şoferului.

Totul s-a petrecut marţi-noapte în jurul orei 1 pe o stradă din judeţul Argeş. Un echipaj de poliţie a observat maşina în care se aflau un bărbat şi o femeie şi agenţii le-au făcut semne să oprească, dar şoferul, care era băut, şi-a continuat drumul încă 15 kilometri, conform stirileprotv.ro. În cursa de urmărire, agenţii au tras iniţial două focuri în plan vertical, apoi încă patru spre maşină. Unul dintre ele a trecut prin portbagaj şi s-a oprit în scaunul din dreapta, unde se afla victima, care a fost rănită.

article img
Femeia rănită a fost operată şi se află în stare stabilă

Bărbatul de 44 de ani s-a oprit abia acasă, în faţa porţii, unde poliţiştii au reuşit să îl încătuşeze. În acel moment, femeia a coborât din maşină, iar agenţii au verificat maşina şi au văzut o gaură în scaunul victimei. Aşa au constatat că este rănită şi au chemat imediat ambulanţa. Victima a fost transportată la spital şi operată, iar acum se află în stare stabilă. Şoferul a refuzat verificarea cu etilotestul şi a fost dus la spital pentru recoltarea de probe biologice.

article img
Acesta este Loganul în care a tras agentul

Pe numele său a fost deschis un dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului şi i s-a reţinut permisul de conducere. ”Nu am fugit. Poliţiştii dacă au vrut să împuşte şoferul, nu l-au împuşcat. Ei au ceva cu mine, au împuşcat-o pe nevasta mea”, a declarat împleticindu-se şoferul. Pe de altă parte, colegii poliţistului care a tras vor sesiza Parchetul, iar procurorii vor stabili dacă vor cere întocmirea unui dosar penal pentru vătămare corporală din culpă în acest caz. Poliţistul va da explicaţii privind modul în care a folosit armamentul din dotare.