În drumul spre casă au mai salvat o viață. Pompierii buzoieni care s-au intors din Grecia au acordat primul ajutor unui motociclist rănit într-un accident


    Eroii veniți din Grecia au mai salvat o viață în RomâniaFOTO: ISU Buzău
Eroii veniți din Grecia au mai salvat o viață în RomâniaFOTO: ISU Buzău

Au stins incendii în Grecia, au salvat sate întregi, s-au întors în țară și au fost decorați. Obosiți de drumul greu, s-au întors acasă, însă în drumul lor au mai salvat o viață. I-au acordat primul ajutor unui pompier rănit într-un accident

"Pe drumul spre casă, cei 10 pompieri buzoieni ce au acţionat pe teritoriul Greciei au dovedit încă o dată empatia faţă de semeni. Aflându-se în drum spre Buzău, în microbuzul de transport personal (...), obosiţi şi nerăbdători să-şi întâlnească familiile, au asistat la un accident rutier ce s-a petrecut chiar în faţa lor. Fără a sta pe gânduri, aceştia au oprit, s-au dat jos şi au dat dovada de profesionalism, ca la orice intervenţie la care participă", se arată într-un comunicat transmis, marţi, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău.

Conform aceleiaşi surse, pompierii au amplasat microbuzul astfel încât sa blocheze sensul de mers pe care s-a produs accidentul, pentru a se proteja de alţi participanţi la trafic. Ulterior au început evaluarea victimei, un motociclist ce a intrat în coliziune cu un autoturism şi prezenta multiple trautisme la nivelul membrelor.

"Folosind rucsacul medical din dotare au acordat prim ajutor calificat victimei, păstrându-l totodată calm, până la sosirea ambulanţei SMURD a ISU Prahova. Noi, pompierii, suntem permanent într-o misiune nobilă, oriunde ne aflăm: salvarea celor aflaţi în nevoie", se mai menţionează în comunicat.

108 pompieri români au fost detașați să stingă incendiile de vegetație din Grecia. La întoarcere, ei au fost recompensaţi şi cu Emblema de onoare a Departamentului pentru Situaţii de Urgență.

Citește și:

Surprize pentru pompierii români care sting incendii în Grecia

Pompierii români, admirați în Grecia: „Parcă sunt de pe altă planetă”

cub anamaria prodan png
Kanye West si Julia Fox jpg
masina culita jpg
catalin remus avocatul31 jpg
foto1 catuse badalau INQUAM Photos Sabin Cirstoveanu jpeg
cub catalin botezatu png
Studentele și au acoperit părțile intime cu pălăriile jpg
Ceapă
Capture PNG
vladimir putin getty jpg
image
image
image
image
masina culita jpg
Țestoasa Jonathan jpg
Printul Harry jpg
foto1 catuse badalau INQUAM Photos Sabin Cirstoveanu jpeg
Studentele și au acoperit părțile intime cu pălăriile jpg
catalin remus avocatul31 jpg