Femeie operată de medicul Dan Tesloianu, în stare gravă după ce i s-a implantat un stimulator cardiac

Ultima actualizare:

Polițiștii anchetează cazul unei bătrâne din Bacău care a fost internată în stare gravă. Femeia a suferit complicații după implantarea unui stimulator cardiac. Medicul care a efectuat procedura spune că nu există un protocol privind implantarea dispozitivelor medicale reutilizate, scrie adevărul.ro. 

O femeie este internată în stare gravă, după ce a fost operată de Dan Tesloianu Foto: Pixabay.com
O femeie este internată în stare gravă, după ce a fost operată de Dan Tesloianu Foto: Pixabay.com

O femeie de 74 de ani din Bacău este internată în stare gravă, la terapie intensive. Rudele spun că doctorul Dan Tesloianu i-a implantat un cardiostimulator anul trecut, în luna august. După intervenție, băcăuanca a început să se simtă rău. A fost dusă de mai multe ori cu ambulanța la spital, în Iași și Bacău.

„După o lună și jumătate, starea mamei a început să se deterioreze foarte rău. Au dus-o la Bacău, dar nu au reușit să o trateze, și au dus-o la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași. La începutul lunii februarie, starea mamei a început din nou să se înrăutățească, s-a umflat extraordinar de mult, a avut blocaj renal”, a declarat Gabriela Bârzu, fiica pacientei, potrivit stirileprotv.ro

Procurorii au cerut opinia legiștilor, ca să afle dacă starea de sănătate s-a alterat din pricina intervenției făcute de doctor sau chiar a dispozitivului medical ce îi fusese implantat.

„Nu există un protocol standardizat”

Chestionat de corpul de control al Ministerului Sănătății, înainte de a fi arestat, medicul Dan Tesloianu susține că nu s-a îndoit nicio clipă că intervențiile sale cu dispozitive prelevate de la decedați sunt nelegale. Ba chiar nu ar fi ascuns acest lucru, și ar fi menționat în fișele medicale că ar fi refolosit dispozitive implantate inițial altor pacienți.

„Dispozitivele recuperate au fost reutilizate doar în cazul unei durate de viață și funcționalitate adecvate. La nivel național nu există un protocol standardizat în ceea ce privește implantarea dispozitivelor medicale resterilizate, deja utilizate, sau noi. Precizez că utilizarea acestor dispozitive s-a făcut după sterilizarea adecvată, conform ordinelor în vigoare ale Ministerului Sănătăţii”, a declarat Dan Tesloianu.

Procurorii Parchetului General au cerut oficial producătorului american de dispozitive să confirme că aceste dispozitive nu puteau fi prelevate de la cadavre și nici reutilizate, chiar după sterilizare.

„Acest dispozitiv este de unică folosinţă şi nu este conceput pentru a fi resterilizat. De unică folosință. Nu resterilizaţi şi reimplantaţi un dispozitiv explantat, care a fost contaminat prin contactul cu fluide corporale!”, este răspunsul producătorului american de dispozitive medicale.

Medicul Dan Tesloianu a fost arestat sub acuzațiile de abuz în serviciu și luare de mită. Măsura preventivă a fost contestată la Curtea de Apel București.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
sistemul antiaerian rus S-300 FOTO Rush Hour Daily
image
image
image
image
image
image
Ferma de gaini FOTO Shutterstock jpg
lacul care are forma hărții romaniei jpeg
bacnota pe trotuar jpg
plaja mamaia foto Facebook Caelia Beach Mamaia jpg
1 copii scoala gradina legume jpeg
3 argumente care te vor convinge că achiziționarea unei mașini nu este necesară dacă locuiești în București jpeg
imperiul roman jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net