Incendiul de la Petromidia. Filmul evenimentelor, momentul exploziei ╚Öi reac╚Ťia turi╚Ötilor afla╚Ťi pe plaj─â

2 iulie 2021
image
foto: Inquam

Momentul exploziei de la Petromidia a fost surprins de o persoan─â aflat─â pe Litoral. Alte filmule╚Ťe postate pe Facebook prezint─â reac╚Ťiile turi╚Ötilor ├«n urma deflagra╚Ťiei care a dus la moartea unei persoane ╚Öi la r─ânirea a altor cinci. Departamentul pentru Situa╚Ťii de Urgen╚Ť─â (DSU) a prezentat vineri filmul provizoriu al evenimentelor produse dup─â explozia de la Petromidia.

  • Ast─âzi, 2 iulie 2021, la ora 12:16 a fost anun╚Ťat printr-un apel la 112, un incendiu la Rafin─âria Petromidia, localitatea N─âvodari, jude╚Ťul Constan╚Ťa. ├Än aproximativ 8 minute de la primirea apelului, pompierii au ajuns la fa╚Ťa locului ╚Öi au constatat c─â incendiul se manifesta cu flac─âr─â deschis─â ╚Öi degaj─âri de fum.
  • Imediat de la primirea apelului, ├«n vederea optimiz─ârii misiunii de r─âspuns, la nivelul jude╚Ťului a fost activat planul ro╚Öu de interven╚Ťie care presupune suplimentarea resurselor medicale la fa╚Ťa locului. Prioritatea echipajelor de interven╚Ťie a reprezentat-o evacuarea imediat─â a victimelor, dintre care, 1 cu arsuri pe 45% din suprafa╚Ťa corpului transportat─â cu elicopterul SMURD la spital, 1 cu arsuri la nivelul fe╚Ťei transportat─â la spital, 1 cu traumatism membru inferior, 1 cu traumatism lombar transportat─â la spital, 1 cu arsuri minore. A ╚Öasea victim─â, un b─ârbat dat disp─ârut, a fost g─âsit decedat. Victima avea 32 de ani.
stanga
dreapta
image
image
image
image
image
image
image
image
  • Incendiul a fost localizat la ora 13:14, fiind astfel eliminat pericolul extinderii acestuia la vecin─ât─â╚Ťi. La locul interven╚Ťiei s-au deplasat aproximativ 50 de pompieri c─âtre au ├«ncadrat ├«n prim─â faz─â 5 Autospeciale de stingere cu apa ╚Öi spum─â, 1 autocamion cu 2000 l substan╚Ťa de stingere, 1 autospecial─â transport victime multiple, 1 cistern─â, 5 ambulan╚Ťe SMURD de prim ajutor, 1 unitate de terapie intensiv─â mobil─â, 5 ambulan╚Ťe ale Serviciului de Ambulan╚Ť─â Jude╚Ťean Constanta si un elicopter SMURD.
  • Pentru optimizarea ac╚Ťiunilor de r─âspuns, s-a dispus alocarea de forte suplimentare, respectiv: 8 autospeciale de atingere cu ap─â ╚Öi spum─â din cadrul ISU C─âl─âra╚Öi, Ialomi╚Ťa, Tulcea, Br─âila, precum ╚Öi un autocamion cu 2.000 litri substan╚Ť─â de stingere. Ulterior cantitatea de substanta de stingere a fost suplimentata cu cate 2000 l de la ISU CL, ISU GL, ISU TL, ISU ├ÄL ╚Öi ISU VN Situa╚Ťia este ├«nc─â ├«n dinamic─â, vom reveni cu actualiz─âri.
  • La acest moment situa╚Ťia este sub control, iar ├«n urma consult─ârii cu reprezentan╚Ťii G─ârzii de Mediu, direc╚Ťia fumului este ├«n sens opus fat─â de plaj─â ╚Öi de ora╚Ö, motiv pentru care cet─â╚Ťenii sunt ├«n siguran╚Ť─â. Cu toate acestea rug─âm popula╚Ťia s─â ├«╚Öi ia m─âsuri de autoprotec╚Ťie prin ├«nchiderea ferestrelor.

Citește și:

Reac╚Ťia premierului C├«╚Ťu, dup─â explozia de la Petromidia: "I-am cerut ┼čefului DSU s─â analizeze dac─â se impune evacuarea persoanelor din zon─â"

Ministrul Mediului, dup─â explozia de la Petromidia: "Situa╚Ťia este grav─â". Norul de fum se deplaseaz─â spre mare

ANM: Norul toxic de la Petromidia se deplaseaz─â spre mare

Ministrul S─ân─ât─â╚Ťii, update despre starea victimelor

Ioana Mih─âil─â, Ministrul S─ân─ât─â╚Ťii, vine cu ultimele informa╚Ťii dup─â explozia de la Petromidia: "Referitor la starea pacien╚Ťilor de la Combinatul Petromidia, Centrul Operativ pentru Situa╚Ťii de Urgen╚Ť─â din cadrul Ministerului S─ân─ât─â╚Ťii m-a informat c─â dou─â victime cu arsuri ├«n urma exploziei de la Rafin─âria Petromidia vor fi transferate de la Spitalul Clinic Jude╚Ťean de Urgen╚Ť─â Constan╚Ťa la Spitalul Clinic de Urgen╚Ť─â Bucure╚Öti (Floreasca). Conform primelor evaluari de la Spitalul Clinic Jude╚Ťean de Urgen╚Ť─â Constan╚Ťa, este vorba despre dou─â persoane cu v├órsta de aproximativ 50 de ani, o persoan─â cu arsuri pe 40% din suprafa╚Ťa corporal─â, grad II A/II B, ╚Öi o persoan─â cu arsuri pe 35% din suprafa╚Ťa corporal─â, grad II A/II B. Alte dou─â victime au primit p├ón─â acum ├«ngrijiri ├«n Unitatea Primiri Urgen╚Ťe a Spitalului Clinic Jude╚Ťean de Urgen╚Ť─â Constan╚Ťa pentru traumatisme, iar una a refuzat transportul la spital. R─âm├ónem ├«n leg─âtur─â cu echipele medicale ├«n privin╚Ťa st─ârii pacien╚Ťilor", se arat─â ├«n comunicatul Ministerului S─ân─ât─â╚Ťii.

kate middleton 4 jpg
cub lili sandu animat gif
cub adrian alexandrov png
vangelis afp jpg
cub liviu varciu animat gif
catrinel menghia cannes (4) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
allergy g3d6759da5 1920 jpg
kate middleton 4 jpg
Ma╚Öin─â de Poli╚Ťie din Germania jpeg
politia locala jpeg
vladimir putin imagini recent colaj jpg
calendar ortodox 2021 20 mai sf mc talaleu png