Incendiul de la Petromidia. Filmul evenimentelor, momentul exploziei ╚Öi reac╚Ťia turi╚Ötilor afla╚Ťi pe plaj─â

image
foto: Inquam

Momentul exploziei de la Petromidia a fost surprins de o persoan─â aflat─â pe Litoral. Alte filmule╚Ťe postate pe Facebook prezint─â reac╚Ťiile turi╚Ötilor ├«n urma deflagra╚Ťiei care a dus la moartea unei persoane ╚Öi la r─ânirea a altor cinci. Departamentul pentru Situa╚Ťii de Urgen╚Ť─â (DSU) a prezentat vineri filmul provizoriu al evenimentelor produse dup─â explozia de la Petromidia.

  • Ast─âzi, 2 iulie 2021, la ora 12:16 a fost anun╚Ťat printr-un apel la 112, un incendiu la Rafin─âria Petromidia, localitatea N─âvodari, jude╚Ťul Constan╚Ťa. ├Än aproximativ 8 minute de la primirea apelului, pompierii au ajuns la fa╚Ťa locului ╚Öi au constatat c─â incendiul se manifesta cu flac─âr─â deschis─â ╚Öi degaj─âri de fum.
  • Imediat de la primirea apelului, ├«n vederea optimiz─ârii misiunii de r─âspuns, la nivelul jude╚Ťului a fost activat planul ro╚Öu de interven╚Ťie care presupune suplimentarea resurselor medicale la fa╚Ťa locului. Prioritatea echipajelor de interven╚Ťie a reprezentat-o evacuarea imediat─â a victimelor, dintre care, 1 cu arsuri pe 45% din suprafa╚Ťa corpului transportat─â cu elicopterul SMURD la spital, 1 cu arsuri la nivelul fe╚Ťei transportat─â la spital, 1 cu traumatism membru inferior, 1 cu traumatism lombar transportat─â la spital, 1 cu arsuri minore. A ╚Öasea victim─â, un b─ârbat dat disp─ârut, a fost g─âsit decedat. Victima avea 32 de ani.
stanga
dreapta
image
image
image
image
image
image
image
image
  • Incendiul a fost localizat la ora 13:14, fiind astfel eliminat pericolul extinderii acestuia la vecin─ât─â╚Ťi. La locul interven╚Ťiei s-au deplasat aproximativ 50 de pompieri c─âtre au ├«ncadrat ├«n prim─â faz─â 5 Autospeciale de stingere cu apa ╚Öi spum─â, 1 autocamion cu 2000 l substan╚Ťa de stingere, 1 autospecial─â transport victime multiple, 1 cistern─â, 5 ambulan╚Ťe SMURD de prim ajutor, 1 unitate de terapie intensiv─â mobil─â, 5 ambulan╚Ťe ale Serviciului de Ambulan╚Ť─â Jude╚Ťean Constanta si un elicopter SMURD.
  • Pentru optimizarea ac╚Ťiunilor de r─âspuns, s-a dispus alocarea de forte suplimentare, respectiv: 8 autospeciale de atingere cu ap─â ╚Öi spum─â din cadrul ISU C─âl─âra╚Öi, Ialomi╚Ťa, Tulcea, Br─âila, precum ╚Öi un autocamion cu 2.000 litri substan╚Ť─â de stingere. Ulterior cantitatea de substanta de stingere a fost suplimentata cu cate 2000 l de la ISU CL, ISU GL, ISU TL, ISU ├ÄL ╚Öi ISU VN Situa╚Ťia este ├«nc─â ├«n dinamic─â, vom reveni cu actualiz─âri.
  • La acest moment situa╚Ťia este sub control, iar ├«n urma consult─ârii cu reprezentan╚Ťii G─ârzii de Mediu, direc╚Ťia fumului este ├«n sens opus fat─â de plaj─â ╚Öi de ora╚Ö, motiv pentru care cet─â╚Ťenii sunt ├«n siguran╚Ť─â. Cu toate acestea rug─âm popula╚Ťia s─â ├«╚Öi ia m─âsuri de autoprotec╚Ťie prin ├«nchiderea ferestrelor.

Citește și:

Reac╚Ťia premierului C├«╚Ťu, dup─â explozia de la Petromidia: "I-am cerut ┼čefului DSU s─â analizeze dac─â se impune evacuarea persoanelor din zon─â"

Ministrul Mediului, dup─â explozia de la Petromidia: "Situa╚Ťia este grav─â". Norul de fum se deplaseaz─â spre mare

ANM: Norul toxic de la Petromidia se deplaseaz─â spre mare

Ministrul S─ân─ât─â╚Ťii, update despre starea victimelor

Ioana Mih─âil─â, Ministrul S─ân─ât─â╚Ťii, vine cu ultimele informa╚Ťii dup─â explozia de la Petromidia: "Referitor la starea pacien╚Ťilor de la Combinatul Petromidia, Centrul Operativ pentru Situa╚Ťii de Urgen╚Ť─â din cadrul Ministerului S─ân─ât─â╚Ťii m-a informat c─â dou─â victime cu arsuri ├«n urma exploziei de la Rafin─âria Petromidia vor fi transferate de la Spitalul Clinic Jude╚Ťean de Urgen╚Ť─â Constan╚Ťa la Spitalul Clinic de Urgen╚Ť─â Bucure╚Öti (Floreasca). Conform primelor evaluari de la Spitalul Clinic Jude╚Ťean de Urgen╚Ť─â Constan╚Ťa, este vorba despre dou─â persoane cu v├órsta de aproximativ 50 de ani, o persoan─â cu arsuri pe 40% din suprafa╚Ťa corporal─â, grad II A/II B, ╚Öi o persoan─â cu arsuri pe 35% din suprafa╚Ťa corporal─â, grad II A/II B. Alte dou─â victime au primit p├ón─â acum ├«ngrijiri ├«n Unitatea Primiri Urgen╚Ťe a Spitalului Clinic Jude╚Ťean de Urgen╚Ť─â Constan╚Ťa pentru traumatisme, iar una a refuzat transportul la spital. R─âm├ónem ├«n leg─âtur─â cu echipele medicale ├«n privin╚Ťa st─ârii pacien╚Ťilor", se arat─â ├«n comunicatul Ministerului S─ân─ât─â╚Ťii.

david webp
276138604 516868496470142 2126568927628978572 n jpg
4 mircea badea e1569317764158 jpg jpeg
FotoJet (5) jpg
BeFunky collage (35) jpg
teodora alex insula iubirii3 png
5 front bac toata clasa jpg
lavinia parva4 png
image
image
image
image
5 front bac toata clasa jpg
telefoane jpeg
social media 6557345 1280 jpg
regina elisabeta a II-a
soldati ucraina nato rusia jpg
289898121 323144353365295 687051346363203618 n jpg