Incredibil! Un brașovean a tăiat porcul în casă pentru că era prea frig afară

Alertă maximă într-un sat din Brașov! Oamenii au sunat îngroziți la 112 să anunțe o crimă, după ce un sătean i-a întâmpinat în pragul casei plin de sânge și cu un cuțit în mână. Polițiștii au elucidat cazul: bărbatul tocmai își sacrificase porcul și-l pregătea pentru sărbători.  

image

Oamenii s-au sesizat când din locuința unui vecin din satul brașovean Holbav au auzit zgomote ciudate. Imediat, i-au bătut la poartă, speriați că se întâmplă ceva rău înăuntru. Iar temerile s-au adeverit, credeau ei, în momentul în care bărbatul le-a deschis ușa și era plin de sânge, cu un cuțit în mână.   

Bărbatul și-a tăiat porcul în casă 

Îngroziți, au fugit imediat, au sunat la 112 și au chemat poliția în ajutor, crezând că sunt martorii unei crime. Oamenii legi au sosit în scurt timp și au elucidat cazul pe loc: nu era vorba despre nicio crimă, ci despre faptul că brașoveanul tocmai își înjunghiase porcul în casă.

Culmea, a avut și o explicație: a văzut că este prea frig afară și, după câteva pahare de alcool, a hotărât că singura variantă este să taie animalul în casă, la adăpost. Polițiștii l-au amendat pe brașovean pentru că nu a respectat procedura de sacrificare a animalului în condițiile impuse de lege, conform antena3.ro

Cum poți sacrifica porcul în gospodărie        

Potrivit Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), proprietarii de porci care vor face sacrificări în propriile gospodării trebuie să respecte anumite reguli sanitar veterinare atât înainte, cît și după sacrificarea animalului.

Așadar, înainte de a tăia porcul în gospodărie, proprietarii trebuie să solicite vizita medicului veterinar, care va asoma porcul. Ulterior, trebuie făcute analize ale cărnii pentru depistarea unor eventuale infestări cu Trichinella spp. Probele se recoltează din limbă, musculatura intercostală, pilierii diafragmatici, mușchii maseteri, mușchii abdominali, partea musculară a diafragmei situate în apropierea costelor sau a sternului (de dimensiunea unei nuci). Porcul crescut în gospodărie, carnea și produsele din carne provenite de la acesta sunt interzise a fi comercializate.

La nivelul Direcțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) judeţene şi Circumscripţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Oficiale Teritoriale (CSVSAO) vor fi afişate informaţii utile consumatorilor, dar şi locaţiile în care poate fi efectuat examenul pentru identificarea Trichinella spp.  în carnea de porc.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net