Înspăimântător! Aşa arată apartamentele din blocul distrus de explozie la Bistriţa

Ultima actualizare:

    Palierele blocului sunt pline de moloz, uşi smulse, cabluri împrăştiate şi bucăţi de gresieFoto: "Adevărul"
Palierele blocului sunt pline de moloz, uşi smulse, cabluri împrăştiate şi bucăţi de gresieFoto: "Adevărul"

O explozie puternică a spart liniştea nopţii de marţi spre miercuri într-un cartier din Bistriţa. Un bloc cu 40 de apartamente a fost avariat, iar nouă persoane au fost rănite, dintre care una se află în stare gravă, în urma deflagraţiei provocate de o butelie cu gaz.

Un zgomot înspăimântător, flăcări, fum, cioburi, bucăţi de tencuială şi panică. O explozie a zguduit marţi noapte bloc din Bistriţa, situat la intersecţia străzilor Arţarilor şi Trandafirilor. Deflagraţia s-a produs la un apartament de la etajul al treilea, unde locuia un tânăr despre care vecinii spun că avea probleme cu drogurile şi care fusese internat la Secţia de Psihiatrie. Bărbatul era singur acasă în momentul în care a avut loc accidentul, scrie adevarul.ro. Din primele informaţii, el şi-ar fi improvizat o instalaţie de încălzire dintr-o sobă legată la o butelie.


    Tavanul apartamentelor a fost curbat de suflul devastator al deflagraţieiFoto:
Tavanul apartamentelor a fost curbat de suflul devastator al deflagraţieiFoto:

“Toate au căzut, toate s-au spart”

În urma exploziei au fost rănite nouă persoane. În starea cea mai gravă se află tânărul din apartamentul în care s-a produs deflagraţia, acesta având arsuri pe 80% din suprafaţa corpului şi fiind transportat la Bucureşti. Pagubele produse sunt însemnate, fiind afectate toate cele 40 de apartamente, cât şi structura de rezistenţă a clădirii. Mai mult, 25 de apartamente din blocul situate vizavi au rămas fără geamuri. “Am auzit o bubuitură şi toate lucrurile din baie, din casă, uşa, geamurile, toate au căzut, toate s-au spart. M-am uitat pe geam să văd ce se întâmplă şi am auzit cum strigă cineva să ieşim din case“, a declarat, pentru bistriteanul.ro, un locatar din blocul avariat.„Ajunşi la faţa locului, pompierii au acordat primul ajutor pentru nouă persoane. În blocul respectiv este căzut un plaşeu dintre etaje”, spune maiorul Ioan Budurlean, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa. Autorităţile locale le-au pus la dispoziţie celor din bloc locuinţe temporare, însă oamenii refuză să plece de lângă imobilul distrus. Mulţi dintre locatari au ieşit din casă îmbrăcaţi doar în pijamale şi în şlapi. 

Click! spune

Ministerul Sănătății a anunțat că starea tânărului adus la București este gravă. Prognosticul medicilor de la Spitalul Bagdasar Arseni este rezervat, pacientul internat la Secţia de Terapie Intensivă fiind intubat şi ventilat mecanic.

Vezi galerie foto pe adevarul.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 florin piersic png png
image
image
image
image
image
image
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
geto daci jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net