Între 2.300 și 7.000 de euro. Atât costă vindecarea unui pacient infectat cu coronavirus

Ultima actualizare:

    Lupta împotriva COVID - 19 e costistoareFoto: Inquam Photos
Lupta împotriva COVID - 19 e costistoareFoto: Inquam Photos

Tratamentul unui pacient cu coronavirus, care a fost vindecat, costă, în medie, 11.200 de lei (2.300 de euro), dar s-a ajuns până la 7.000 de euro, în cazul unui pacient internat la Cluj, după cum arată prefectul judeţului, Mircea Abrudean. Costurile ar putea fi uşor acoperite cu sutele de amenzi care se dau zilnic pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie.

Prefectul judeţului Cluj, Mircea Abrudean, spune că este greu de dat un răspuns punctual privind costul tratamentului pentru COVID – 19, fiindcă depinde de foarte mulţi factori. „O medie la cei vindecaţi până în prezent ajunge la 11.200 lei/pacient vindecat (aproximativ 2.300 de euro – n.r.). Un cost maxim de 33.800 de lei (circa 7.000 de euro – n.r.) a fost înregistrat la un pacient vindecat”, explică Abrudean. 

În judeţul Cluj au scăpat de SRAS – CoV – 2, până marți, 46 de persoane, ceea ce înseamnă că pentru aceste persoane s-au cheltuit în jur de 105.000 de euro.  De asemenea, o altă cheltuială o reprezintă kit-ul de testare, în valoare de 150 de lei, menționează prefectul.     

Amenzi de 93.000 de euro în 24 de ore

Sumele cheltuite cu tratamentul bolii ar putea fi acoperite uşor din amenzile care se dau în fiecare zi pentru încălcarea ordonanţelor militare. „În ultimele 24 de ore au fost constatate 185 de contravenţii, valoarea sancţiunilor fiind de peste 446.786 de lei (93.000 de euro – n.r.). Majoritatea amenzilor au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind restricţionarea circulaţiei conform ordonanţelor militare în vigoare”, adaugă prefectul. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
12357203 jpg
image
image
image
image
image
image
banner Grecia
udare muscate jpg
„Salvatorul de biserici“  Cum l a convins inginerul Eugeniu Iordăchescu pe Nicolae Ceauşescu să nu demoleze lăcaşurile de cult în anii ’80  jpeg
Fostul combinat din Călan  Sursa  Ilustrate circulate   (1) jpg
Methoni jpg
par vopsit jpg
cascada urlatoarea jpg
Edgar Allan Poe by Vallotton jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net