Ioan Niculae, fosta soţie, fiica acestuia şi presupusa amantă sunt urmăriţi penal pentru spălare de bani

Ultima actualizare:

    Ioan Niculae
Ioan Niculae

Cel mai bogat român, Ioan Niculae, fiica acestuia, fosta soţie şi presupusa amantă sunt urmăriţi penal de procurorii DIICOT, pentru sustragere de sub sechestru şi spălare de bani, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare.

Dosarul a fost deschis ca urmare a unor tranzacţii care ar fi fost făcute cu scopul sustragerii de sub sechestru.

Mai precis, tranzacţiile ar fi fost făcute pentru a se evita sechestrarea unor bunuri în dosarul Romgaz-Interagro, mai spun aceleaşi surse.

Astfel, Ioan Niculae, fosta lui soţie, Domniţa Niculae, fiica acestuia, Adina Niculae, şi Nicoleta Toncea, presupusa amantă a omului de afaceri, sunt urmăriţi pentru sustragere de sub sechestru şi spălare de bani. Niculae este urmărit penal şi pentru instigare la abuz în serviciu, iar în dosar ar fi vizaţi şi opt funcţionari la Cadastru.

Omul de afaceri, fosta soţie, fiica şi apropiata lui sunt audiaţi, joi, la DIICOT, în calitate de suspecţi.

Ioan Niculae a fost chemat la DIICOT şi în martie, pentru a-i fi adus la cunoştinţă faptul că s-a dispus o expertiză în dosarul în care fostul ministru Adriean Videanu este acuzat de abuz în serviciu, prin faptul că l-ar fi favorizat pe omul de afaceri.

Potrivit procurorilor, Varujan Vosganian şi Adriean Videanu, în perioada în care au fost miniştri ai Economiei, au aprobat şi susţinut în Guvern mai multe acte pentru a sprijini interesele financiare ale lui Ioan Niculae şi au folosit unitatea naţională de interes strategic SNGN Romgaz în interesul privat al SC Interagro SA - firmă a omului de afaceri -, producând un prejudiciu de aproximativ 130 milioane de dolari.

Ioan Niculae deţine, conform topului Forbes, o avere de 1,2 miliarde de dolari. El este proprietarul grupului InterAgro şi al echipei de fotbal Astra Giurgiu, câştigătoarea Cupei României 2014.

La sfârşitul lunii mai, Judecătoria Sectorului 1 a pronunţat divorţul omului de afaceri de Domniţa Niculae. Prin hotărârea luată atunci, magistraţii au respins cererea Domniţei Niculae de a primi 10 milioane de euro din averea omului de afaceri.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată.

Cererea de divorţ a fost înaintată de Ioan Niculae după aproximativ 31 de ani de căsnicie.

image
image
image
image
image
image
bataie publica1 jpg
oameni mormant navalnii jpg
primele femei agent de circulatie din romania colaj facebook jpg
2 croissant jpg jpeg
bani aeroport bagaj jpg
spre rimetea   levi bagy photography jpg
Conferința de presă comună a președintelui Parlamentului European și a președintelui României urmată de discursul în cadrul dezbaterii „This is Europe“, în plenul Parlamentului European, în Strasbourg. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Mt Wycheproof jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net