Klaus Iohannis, înfuriat pe ministrul Justiției: „E căzut din Lună”

simeon stalpnicul png
Iohannis avertizează că modificarea legilor Justiției va avea consecințe nefaste asupra RomânieiFoto: arhivă personală

Președintele Klaus Iohannis a răbufnit miercuri, 20 decembrie, în timpul unei conferințe de presă. El a ținut să precizeze că modificarea legilor Justiției va avea consecințe grave asupra României și se declară uimit de îndrăzneala lui Tudorel Toader, ministrul Justiției.

Iohannis este nemulțumit de faptul că Tudorel Toader nu l-a consultat și pe el în legătură cu modificarea legilor Justiției, cu atât mai mult că el este primul asupra căruia se răsfrâng efectele.

„Pe legile Justiției nu am ce să discut cu premierul. Toader mă evită. Nu vi s-ar fi părut normal, înainte să declanșeze tot circul ăsta, să se anunțe la mine, ca simplu președinte ce sunt? Ar fi fost normal să vină să spună că vrea să înceapă procedura pe legile Justiției. Ministrul Justiției are alte preocupări...”, a declarat Klaus Iohannis, în dialog cu jurnaliștii, conform ziare.com.

Președintele a ținut să precizeze că trebuie să avem în vedere că aceste modificări vor avea consecințe nefaste, iar riscurile pot veni chiar de la instituțiile europene: „Există un risc evident de activare a Articolului 7 și în cazul României, din cauza legilor Justiției. E un risc evident și el există. Vor fi consecințe externe pe legile Justiției. Dacă își imaginează cineva că adoptarea acestor legi va rămâne fără urmări, este pur și simplu căzut din Lună. Lumea are impresia că suntem o țară care vrem mai bine să evităm, decât să avansăm”, a precizat președintele.

Iohannis este surprins de atitudinea lui Tudorel Toader și îi este greu să creadă că „nu l-a dus capul”, având în vedere că ministrul Justiției se declară specialist în Drept.

sarah anamaria prodan jpg
cub theo rose png
claudia patrascanu copii png
Kate Middleton (3) jpg
https   www prosport ro wp content uploads 2022 03 Transformare socanta a pilotului Daniel Onoriu cum a ajuns sa arate dupa 55 de zile de coma si cu un stomac cat un pix FOTO webp
giselle si tom brady
Soldati rusi in regiunea Herson FOTO Profimedia
Kate Middleton
Volodimir Zelenski FOTO Profimedia
Submarinul nuclear Belgorod FOTO Profimedia
image
image
image
image
8 salariu marian godina 5 jpg jpeg
calendar ortodox 2021 07 octombrie serghie si vah jpeg
Kate Middleton
pxclimateaction 4168906 1920 jpg
elena udrea adrian alexandrov jpeg
police gb15dc8736 1920 jpg