“Lactate Brădet” a primit liber la producţie
După mai bine de o lună de la închiderea fabricii, ca urmare a scandalului iscat în urma depistării lotului de 26 de kilograme de brânză cu E. coli, “Lactate Brădet” îşi poate relua producţia. În fabrică se întorc inclusiv cei trei angajaţi depistaţi, în martie, cu E. Coli, care s-ar fi vindecat după tratament.
Brandul “Lactate Brădet” a primit astăzi undă verde, de la Direcţia Sanitar Veterinară şi Pentru Siguranţa Alimentelor Argeş, pentru reînceperea producţiei din partea Direcţiei Sanitare Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor Argeş. “Rezultatele testelelor sunt bune. O echipă de trei medici veterinari s-a aflat azi acolo pentru încheierea documentelor, astfel încât să se poată da drumul la fabrică. Mai departe, depinde de producător când va relua activitatea”, a anunţat Daniel Lupu, directorul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş. Cei 60 de salariaţi, plătiţi inclusiv pentru intervalul în care au stat acasă, sunt gata să se întoarcă la lucru. Printre ei, şi cei trei angajaţi depistaţi, luna trecută, în urma analizelor coprobacteriologice, cu tulpinile de E. coli care provoacă Sindrom Hemolitic Uremic (SHU), vindecaţi între timp.
Ancheta epidemiologică desfăşurată în Argeş n-a putut stabili o legătură de cauzalitate între brânza infestată, salariaţii depistaţi cu tulpinile periculoase de E. coli şi valul de îmbolnăviri cu SHU în rândul bebeluşilor din Argeş.Citeşte mai mult pe adevarul.ro!