«Lebăda» lui Berceanu se vinde ca pâinea caldă în Europa

Ultima actualizare:

  Berceanu a construit primul avion, în urmă cu trei ani şi îl conduce singur
Berceanu a construit primul avion, în urmă cu trei ani şi îl conduce singur

De când a ieşit din politică, fostul ministru al Transporturilor, Radu Berceanu, construieşte avioane pe care le vinde în străinătate. Berceanu e cunoscut în lumea aviaţiei şi are mare succes cu aparatele lui.

De meserie inginer de aeronave, Radu Berceanu (64 de ani) e nelipsit de la mitingul aviatic, care se ţine, în fiecare an, la Strejnic, judeţul Prahova. Mai ales că aici a învăţat să zboare, potrivit www.prahovaeconomica.eu.


  Aparatul are doar 120 kg şi este pentru agrement
Aparatul are doar 120 kg şi este pentru agrement

Şi în acest an, Berceanu a strigat „prezent” la evenimentul de la Strejnic, care a avut loc duminică. Fostul ministru n-a venit însă cu mâna goală, ci cu avionul construit chiar de el: Swan (n.r. Lebăda). Un model pe care l-a perfecţionat în timp şi pe care îl vinde cu succes în Europa. „Eu sunt inginer de aviaţie şi, după ce m-am lăsat de politică, am vrut să fac un avion de la zero până la zbor. Adică, desenat, proiectat, calculat, prima dată încercat de mine.

simeon stalpnicul png

În continuare, am făcut o mică producţie. Avem, acum, patru aparate de livrat, două în Germania, unul în Austria, unul în Elveţia, pentru diverse persoane private. Avionul are 120 kg, astfel că licenţa de zbor este foarte simplă, fără aviz medical”, explică Radu Berceanu. Acesta mai spune că l-a construit în aşa fel încât să intre într-o remorcă mică. „În 10 minute, avionul se demontează şi intră în remorcă, ca să poţi pleca cu el acasă. Costă 25.000 de euro, un preţ foarte bun şi de aceea avem şi comenzi foarte multe”, completează fostul ministru. Lebăda este făcut din materiale speciale: carbon şi kevlar. Are un consum  de circa 7 litri/oră, iar cu un plin de carburant se poate zbura pe o distanţă de 1.000 km.

image
image
image
image
image
image
justice 471885 1280 jpg
portofel cu bani pixabay jpg
cat 649164 1280 jpg
19 mine aur rosia montana jpg
glass 1587258 1280 jpg
dacia 1300 jpg
novak jpg
Alex stefanescu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net