Liber la călătorii în Canada, fără viză. Tot ce trebuie să știi

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Începând de vineri, 1 decembrie, românii care vor să călătorească în Canada pentru mai puțin de 6 luni nu mai au nevoie de viză. Este însă necesară o autorizație de călătorie (eTA), iar Click! vă arată cum poate fi obținută aceasta.

Obținerea vizelor pentru călătoriile în Canada mai scurte de șase luni nu mai este necesară pentru români. Singura condiție impusă (și numai celor care intră în Canada cu avionul) este să obțină o autorizație de călătorie specială de la autoritățile canadiene.

Autorizația eTA se obține electronic, numai de pe site-ul guvernului canadian, pentru care se plătește o taxă de șapte dolari canadieni. În plus, obținerea autorizației se poate face în câteva minute, iar valabilitatea ei este de cinci ani (sau până expiră pașaportul). Autoritățile canadiene au pus la dispoziție un ghid cu toate informațiile importante pentru cei care sunt interesați să obțină eTA. Autorizația nu este însă necesară dacă se ajunge în Canada altfel decât pe calea aerului. Cei care intră pe teritoriul canadian cu mașina, autobuzul, trenul sau la bordul unei ambarcațiuni nu au nevoie decât de un pașaport valabil, fără eTA.

Potrivit informațiilor oficiale, cetățenii care vor să obțină eTA au nevoie de:    

un pașaport valabil (simplu, electronic, temporar);

un card bancar de credit sau de debit: VISA, MASTERCARD, AMERICAN EXPRES Visa Debit, JCB, Interac, inlcusiv carduri preplătite (pre-paid);

o adresă de e-mail valabilă.

După ce se face plata, solicitantul primește în scurt timp un e-mail de confirmare pe adresa pe care a înscris-o în cerere, potrivit ghidului, urmat apoi de un e-mail de confirmare de aprobare a eTA (dacă e cazul). Totuși, unele aplicații pentru eTA ar putea dura și câteva zile pentru a fi procesate.

Avocatnet.ro oferă și câteva idei importante cu privire la solicitarea autorizației de călătorie eTA. Astfel, pentru o familie cu mai multe persoane, cererea trebuie să se facă pentru fiecare în parte, de către părinte pentru fiecare copil. Nu e nevoie de imprimarea autorizării obținute pentru a călători, pentru că eTA este legată electronic cu pașaportul sau documentul de călătorie și e valabilă atâta vreme cât e valabil și pașaportul, dar maximum cinci ani.

Deasemenea, este foarte important să introducem corect datele din pașaport când cerem autorizația, pentru că, altfel, chiar dacă obținem eTA, dar nu corespunde cu pașaportul, nu vom putea călători. Nu e nevoie de eTA dacă există deja o viză valabile de intrare în Canada, care poate fi folosită până la momentul când expiră.

Apoi, cei care intenționează să studieze în Canada pentru perioade mai lungi de șase luni au nevoie obligatoriu de permis pentru studii. Conform informațiilor furnizate celor de la MAE de autoritățile canadiene, începând cu data de 1 decembrie 2017, eTA va fi acordată automat atunci când este aprobată eliberarea unui permis de muncă sau de studii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net