Lista măsurilor anti-COVID care trebuie respectate în această vară, pe litoral

Ultima actualizare:

    Administratorii plajelor trebuie să descurajeze aglomerația și să limiteze numărul turiștilorfoto: BLITZ
Administratorii plajelor trebuie să descurajeze aglomerația și să limiteze numărul turiștilorfoto: BLITZ

Vacanța de vară pe litoralul românesc nu mai e ca în vremurile bune, dinainte de pandemie. Și în acest an, turiștii, comercianții și administratorii plajelor trebuie să respecte o serie de reguli de igienă și de distanțare. Ministerele Sănătății, Mediului, Economiei și Turismului au emis un Ordin comun cu norme anti-COVID, care a fost publicat luni în Monitorul Oficial.

Cum vor fi amenajate plajele

  • Administratorii plajelor trebuie să asigure puncte de intrare clar semnalizate, să creeze culoare separate de intrare și de ieșire.
  • Trebuie descurajată aglomerația. Accesul la plajă va fi restricționat dacă se ating limitele de capacitate și nu se poate respecta distanțarea.
  • Pentru a evita surprizele, se recomandă rezervarea locului pe plajă prin intermediul unui sistem de rezervări online sau telefonic și/sau adoptarea de ore strategice de funcționare.
  • Între șezlongurile ocupate de familii diferite trebuie să existe un spațiu de cel puțin doi metri (stânga/dreapta, față/spate).

Reguli de distanțare și de igienă

  • Accesul în zonele de schimbare, vestiare și toalete trebuie să respecte regulile de distanțare fizică, în orice moment. Concret, turiștii trebuie să stea la distanță de minimum doi metri, excepție făcând membrii aceleiași familii.
  • Toaletele de pe plajă trebuie să aibă săpun, dezinfectant cu cel puțin 60% alcool, prosoape de hârtie și coșuri de gunoi fără atingere.
  • Nu sunt permise activitățile sportive sau de agrement decât în spații special amenajate cu acest scop, cu limitarea numărului de persoane care nu aparțin aceleiași familii.

Ești servit de chelner pe plajă

  • Potrivit Agerpres, turiștii nu se vor putea deplasa singuri la punctele de servire pentru a-și lua băuturi și gustări. Personalul care își desfășoară activitatea pe plaja concesionată va asigura servirea clienților la șezlong. Autoritățile recomandă evitarea, pe cât posibil, a produselor neambalate.
  • Toți angajații poartă mască.
  • Înainte și după fiecare utilizare, scaunele, șezlongurile, măsuțele și umbrelele vor fi curățate și dezinfectate cu produse biocide avizate.

În Ordinul publicat în Monitorul Oficial se amintește că vor exista controale și că, în caz de nerespectare a măsurilor, vor exista sancțiuni contravenționale sau penale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
mana maicii domnului jpg
ploaie jpg
ion luca caragiale captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net