Loredana nu-şi poate folosi mâinile şi picioarele, dar a terminat şefă de promoţie la Drept

Ultima actualizare:
Loredana Jianu are o voinţă de fier: a terminat Dreptul ca șefă de promoție, iar acum s-a înscris la master
Loredana Jianu are o voinţă de fier: a terminat Dreptul ca șefă de promoție, iar acum s-a înscris la master

Loredana Jianu este o tânără din Craiova care de ani buni trăieşte într-un scaun cu rotile. Are 29 de ani şi cântăreşte tot atâtea kilograme. Zi de zi, însă, Loredana demonstrează că are o voinţă de fier să meargă mai departe. A terminat Dreptul ca șefă de promoție, iar acum s-a înscris la master.

Loredana Jianu are 29 de ani şi cântăreşte tot atâtea kilograme. Luptă din 2006 să trăiască ”normal”. Atunci a descoperit că are o tetrapareză spastică dobândită în urma unei hernii de disc ce nu a fost operată, Loredana fiind tratată în Romania pentru o tumoră (inexistentă) intramedulară la nivelul coloanei. Boala a evoluat treptat: sindrom distonic, hipotomie musculară, diskinezie musculară, dizartrie, scrie adevarul.ro.

Anii de adolescenţă ai Loredanei au fost grei. Fata şi-a pierdut tatăl când avea doar 2 ani, aşa că singurul ei sprijin a rămas mama. Femeia a bătut la uşa a zeci de cabinete medicale. Oriunde auzea că ar exisa un medic care i-ar putea ajuta copilul, ea mergea.


    Loredana Jianu are o voinţă de fier: a terminat Dreptul ca șefă de promoție, iar acum s-a înscris la masterFOTO: adevarul.ro
Loredana Jianu are o voinţă de fier: a terminat Dreptul ca șefă de promoție, iar acum s-a înscris la masterFOTO: adevarul.ro

Din păcate, nimeni în România nu i-a oferit Loredanei vreo şansă. Toţi medicii care au ascultat-o de-a lungul anilor i-au spus că este inoperabilă.   Chiar dacă deja nu mai putea să meargă, chiar dacă avea dificultăţi de vorbire, chiar dacă simţea uneori ameţeli sau se simţea mult prea obosită după orele de recuperare, Loredana nu a acceptat în nici un moment să renunţe. A absolvit Colegiul Naţional «Ioniţă Asan» din Caracal, dar visul ei era să fie studentă.   Dorinţa părea irealizabilă, însă mama Loredanei a încercat să găsească o soluţie. Şi a reuşit. Tânăra a intrat la Facultatea de Drept de la Universitatea Craiova.

"Mi-am dorit mult să-i îndeplinesc acest vis. Are o capacitate extraordinară de a reţine, îi place mult să înveţe. Am găsit înţelegere la conducerea facultăţii şi ne-am mutat în căminul studenţesc. Rămânem şi în timpul vacanţei aici pentru că trebuie să facem exerciţiile de recuperare. A fost extrem de conştiincioasă. Eu îi dădeam foile la cărţi, caiete, să poată citi, îi luam toate notiţele de care avea nevoie, am ajutat cu tot ce am putut. Este un copil extraordinar. De câte ori mă vede prăbuşită, ea este cea care mă ajută să mă ridic", povestea Valeria Jianu, mama Loredanei, citată de adevarul.ro.

Loredana Jianu a fost un student excepţional

"Ne-a impresionat pe toţi. Venea cu mama ei la cursuri, aceasta şi-a luat notiţele necesare, iar examenele le-a dat tip grilă. Un exemplu pentru noi toţi", a declarat lector universitar doctor Mădălina Cristina Dănişor, citată de adevarul.ro.

Loredana a avut bursă de merit şi din primul an de facultate a fost cea mai bună din grupă. Şi a terminat tot prima. Acum provocarea este diploma de master.

"Ştiu că voi reuşi. O am lângă mine pe mama, am lângă mine oameni frumoşi şi minunaţi. Îmi doream să fac psihologia, poate o voi face, nu ştiu. Sau poate voi fi procuror. Voi vedea. Am viitorul în faţă", a declarat plină de încredere Loredana Jianu, pentru adevarul.ro.

Citește și:

O tânără din Gorj, şefă de promoţie la Academia Forţelor Terestre din Sibiu

Ea este fata de la ţară cu 10 la Evaluarea naţională. A terminat gimnaziul cu media maximă

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net