Lucian Bode, despre situaţia de la Spitalul Foişor: "Nu a fost deloc în regulă"


    Lucian Bode a făcut declarații despre situația de la Spitalul FoișorSursă foto: gov.ro
Lucian Bode a făcut declarații despre situația de la Spitalul FoișorSursă foto: gov.ro

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat luni că modul în care a fost organizată externarea pacienţilor de la Spitalul Foişor nu a fost deloc în regulă. El a precizat că o decizie în privinţa ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, poate fi luată de prim-ministru.

Lucian Bode a fost întrebat luni dimineaţa despre situaţia de la Spitalul Foişor. “Legat de Foişor, nu aş vrea să intru în chestiuni care nu mă vizează ca responsabilitate, dar ca simplu cetăţean am văzut şi eu ce aţi văzut şi voi cu toţi, modul cum a fost organizată externarea pacienţilor în seara zilei de vineri nu a fost deloc în regulă. De ce s-a ajuns aici, când s-a semnat ordinul de transformare a spitalului în spital COVID? În paranteză fie spus, mutarea pacienţilor nu a hotărât-o nici Ministerul Sănătăţii, nici DSU”, a transmis ministrul de Interne, potrivit News.ro.

Reacția premierului Florin Cîțu, după evacuarea Spitalului Foișor

Întrebat dacă Vlad Voiculescu ar trebui să îşi dea demisia, Lucian Bode a declarat: “Nu îmi permit astfel de opinii în calitate de minstru în cabinetul din care face parte şi Vlad Voiculescu. Cine este responsabil de decizia în privinţa lui Vlad Voiculescu? Primul ministru”.

Pe de altă parte, premierul Florin Cîțu a vorbit despre evacuarea pacienților de la Spitalul Foișor, duminică, în cadrul unei conferințe de presă. Întrebat dacă ar trebui să demisioneze cineva după scandalul de la Foișor, șeful guvernului a spus că „este o chestiune de onoare”.

Motivul evacuării spitalului și explicațiile autorităților

Peste 100 de pacienți au fost evacuați din Spitalul de Ortopedie Foișor vineri noapte, pentru a elibera 26 de paturi ATI pentru bolnavii de COVID, întrucât instituția urma să devină spital COVID.

Pacienții de la Spitalul Foișor au fost evacuați pe tărgi și în cărucioare pe timp de noapte, unii dintre ei fiind chiar operați recent, acest lucru cauzând indignare printre rudele acestora și nu numai.

cub theo rose anghel damian png
Mihaela Borcea 9 jpg
8 boca arsenie  jpeg
cub ioana ilie nastase png
mihai voropchievici jpg
FotoJet jpg
cub mircea baniciu png
foto 1   Radu Stefan Banica jpg
Senatorul PSD Niculae Badalau la sediul Directiei Nationale Anticoruptie foto Marian Iliescu
Catalin Botezatu png
image
image
image
image
efecte busuioc 0 jpeg
Lui Niculae Bădălău i s au furat bunuri din casă în valoare de 80 000 de euro jpeg
FotoJet (2) jpg
shutterstock 1833215881 jpg
pensionar jpg
nasterea domnului jpg