Ludovic Orban, despre campania de vaccinare anti Covid: «Dacă eram premier, gestionam mai bine situația»

22 septembrie 2021
article img
Ludovic Orban, critic cu premierul Florin Cîțu în privinșa campaniei de vaccinare anti Covidfoto: Inquam Photos

Ludovic Orban a declarat, marţi seară, că era necesară mai multă energie şi mai multă implicare din partea Guvernului în campania de vaccinare. Liderul PNL a mai spus că, dacă era premier, ar fi gestionat mai bine situaţia.

”În campania de vaccinare ar fi trebuit mai multă energie şi implicare din partea actorilor guvernamentali. Nu trebuia lăsat Comitetul Naţional pentru Vaccinare, domnul preşedinte Gheorghiţă şi echipa lui, fără multe instrumente în susţinerea campaniei de vaccinare. Fără implicarea prefecţilor, a DSP, a preoţilor, a primarilor sau medicilor de familie era foarte greu să se atingă ţintele stabilite. Nu este un eşec campania de vaccinare, dar nu ne-am atins obiectivele. Sunt ţări care au ajuns la 65-70 la sută rată de vaccinare. Cu siguranţă că dacă eram premier gestionam mai bine situaţia vaccinării”, a declarat, marţi, Ludovic Orban într-o emisiune la TVR1.

Ludovic Orban: ”Am achiziţionat vaccinuri pe care nu le-am folosit”

Întrebat despre ancheta DNA cu privire la achiziţia de vaccinuri, Orban a spus că nu cunoaşte exact despre ce este vorba.

”Am înţeles că este vorba despre achiziţionarea unui număr foarte mare de vaccinuri, peste nevoile de vaccinare, iar când am ajuns la un anumit nivel, încă s-au mai comandat. Nu cunosc în detaliu problema. Am achiziţionat vaccinuri pe care nu le-am folosit şi care erau în termen de expirare şi pe care a trebuit să căutăm să le vindem, iar unele chiar au ieşit din perioada de valabilitate”, a precizat Ludovic Orban.

Cât priveşte valul patru al pandemiei, Orban a spus că au existat predicţii şi informări din partea specialiştilor, dar şi a INSP, şi că acestea trebuiau luate în seamă.

Citește și:

România va vinde un milion de doze de vaccin Pfizer Danemarcei. Cîţu: "Ţinta a fost să eliminăm pandemia"

OMS îndeamnă toate țările să doneze vaccinuri anti-COVID statelor mai puțin dezvoltate: „Următorul val al pandemiei va fi mult mai mortal”