Mădălin Voicu se întoarce la Ministerul Culturii, în funcția din care l-a demis Ludovic Orban

La vremuri noi, oameni vechi. Mădălin Voicu a fost numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Culturii, printr-o decizie semnată de premierul Nicolae Ciucă. Astfel, Mădălin Voicu se întoarce la Ministerul Culturii, după ce a fost demis în 2019, d epremierul de atunci, Ludovic Orban.

Mădălin Voicu a fost numit secretar de stat în Ministerul Culturii. Foto: Inquam
Mădălin Voicu a fost numit secretar de stat în Ministerul Culturii. Foto: Inquam

Mădălin Voicu va ocupa, la Ministerul Culturii, aceeași funcție pe care a îndeplinit-o în perioada 2017-2019.

„Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Mădălin-Ştefan Voicu se numeşte în funcţia de secretar de stat la Ministerul Culturii”, se arată în documentul semnat de prim-ministru.

Fost deputat PSD, Mădălin Voicu a mai fost numit, în 2017, în aceeaşi funcţie de către fostul premier Sorin Grindeanu, care acum este vicepremier PSD în cabinetul Nicolae Ciucă.

Mădălin Voicu, demis de Ludovic Orban

În noiembrie 2019, fostul premier PNL Ludovic Orban l-a dat afară din guvern pe Mădălin Voicu din funcţia de secretar de stat la Cultură, funcţie pe care o ocupa de la începutul lui 2017.

Mădălin Voicu coordona, conform site-ului ministerului, activitatea Direcţiei Cultură Scrisă şi Creaţie Contemporană, exclusiv în domeniul muzical; activitatea specifică domeniului inventarierii, cercetării, conservării şi punerii în valoare, elaborând strategii şi programe naţionale pentru Cetăţile Dacice din munţii Orăştie înscrise în lista Patrimoniului UNESCO.

De asemenea, avea atribuţii şi în ceea ce priveşte instituţiile muzicale aflate în subordinea ministerului.

Demiterea lui Mădălin Voicu a fost anunţată pe Facebook de deputatul USR Iulian Bulai, care l-a acuzat voalat pe premierul de atunci că tergiversează demiterea artistului, din ”camaraderie”.

„În urma solicitării mele de azi dimineaţă, premierul Orban a semnat acum câteva ore demisia secretarului de stat de la Ministerul Culturii, domnul Mădălin Voicu - singurul secretar de stat PSD neeliberat din funcţie. Normal era ca aceată “omisiune” să nu se fi întâmplat.

Salut decizia premierului. Camaraderia reprezintă o piedică istorică în reformarea statului. Acestă practică trebuie să înceteze în primul guvern pe care, noi-USR, l-am votat în cei aproape trei ani de activitate”, a scris Bulai pe Facebook, adăugând că este nevoie să se profesionalizeze cât mai repede resursa umană din ministere.

Cine este Mădălin Voicu

Fost membru PSD, dirijorul Mădălin Voicu (69 de ani) este fiul marelui violonist Ion Voicu.

În anul 2017, Mădălin Voicu anunța divorțul de pictorița Carmen Olteanu și își prezenta noua iubită, pe Adriana, cu 22 de ani mai tânără. Tocmai pasiunea pentru femeile frumoase l-a adus în ipostaza de a avea nu mai puțin de 7 moșteniori. Mădălin Voicu are doi băieți cu Carmen Olteanu, pe Ștefan (12 ani) și pe Ion (10 ani), doi copii cu fosta soție, Adriana, pe Ioana (33 de ani) și pe Tudor (30 de ani), pe Mădălin Voicu Junior (48 de ani), dintr-o relație anterioară, și încă doi băieți nerecunoscuți, stabiliți în străinătate, proveniți din iubiri pasagere.   

image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net