Magistraţii au hotărât cât mai stă Bogdan Olteanu după gratii


    Bogdan Olteanu este acuzat de trafic de influență
Bogdan Olteanu este acuzat de trafic de influență

Magistrații de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie discută, luni, cererea procurorilor de prelungire a mandatului de arestare pentru fostul viceguvernator al BNR Bogdan Olteanu.

UPDATE 15.16: Fostul viceguvernator al BNR mai stă în arest 30 de zile. Decizia a fost dată în urmă cu puţin timp de magistraţi. Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor este pus sub acuzare de procurorii DNA pentu că ar fi primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu un milion de euro pentru numirea jurnalistului Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu contestaţie la un alt complet al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

UPDATE 13.17: Avocatul lui Bogdan Olteanu a declarat că instanţa ar trebui să constate că nu se impune menţinerea în arest preventiv a fostului viceguvernator al BNR, arătând că dreptul la apărare al acestuia din detenţie este doar teoretic, practic fiind mult îngrădit.

„Judecătorul a ascultat cu atenţie toate pledoariile. (…) Nu am adus toate dovezile ce le doream, deoarece au fost mici probleme vineri la grefă. (…) Din punctul meu de vedere, nu se impune menţinerea în arest preventiv a lui Olteanu. (…) Dreptul la apărare al lui Olteanu în închisoare este doar teoretic, dar practic este foarte, foarte mult îngrădit. El nu a invocat componenta confortului privind arestul, ci componenta dreptului la apărare”, a spus avocatul Florin Durgheu, potrivit news.ro.

Instanţa supremă a judecat, luni, cererea DNA ca Bogdan Olteanu să rămână în arest preventiv după expirarea mandatului de 16 zile, în dosarul în care este acuzat că a primit un milion de euro şi sprijin electoral de la Sorin Ovidiu Vîntu, în schimbul unor demersuri la membri ai Guvernului pentru numirea lui Liviu Mihaiu, în 2008, în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

La finalul judecării cauzei, Bogdan Olteanu a fost dus înapoi în Arestul Poliţiei Capitalei, unde este încarcerat din 12 august.

Judecătorul urmează să decidă dacă Bogdan Olteanu rămâne în arest preventiv şi după 27 august sau dacă cererea procurorilor DNA va fi respinsă.

În 12 august, Instanța supremă a decis definitiv ca Bogdan Olteanu să fie arestat preventiv pentru 16 zile, în dosarul în care este acuzat de trafic de influență.

ÎCCJ a admis atunci o contestație a DNA și a desființat decizia luată de un alt complet de judecată din data de 29 iulie care dispusese arest la domiciliu, hotărând ca Bogdan Olteanu să fie arestat preventiv, însă pentru o perioadă mai scurtă de timp, de 16 zile.

Ce acuzaţii îi aduc procurorii

Olteanu este acuzat că, în perioada iulie - noiembrie 2008, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, a solicitat și primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu suma de un milion de euro și sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

serban huidu si mihai gainusa
„Priveghiul prinților“: Copiii Reginei au vegheat sicriul Elisabetei FOTO Profimedia
Victor Piturca jpeg
1 dana razboiu divort intro 1280x720 jpg jpeg
Petre Roman, Mioara si Oana jpg
sex sex 0 jpeg
infidelitate jpeg
sotie alexandru arsinel 284923 jpeg
image
image
image
image
image
image
chei locuinta
sotie alexandru arsinel 284923 jpeg
„Priveghiul prinților“: Copiii Reginei au vegheat sicriul Elisabetei FOTO Profimedia
cumparaturi femeie magazine jpg
 Victor Pițurcă FOTO Mediafax
Echipa de cercetători s a pozat cu meteoritul jpg