Mănăstirea Florești din Vaslui a primit interdicție! Borșul de peste oferit pomană pacienților de la spitalul Murgeni era infestat cu bacterii

Mănăstirea Florești, din Vaslui, a primit interdicție să mai furnizeze mâncare în exterior, așa cum s-a întâmplat cu pomana oferită pacienților spitalului de psihiatrie Murgeni. Ne amintim că trei persoane au murit și alte câteva zeci de pacienți au ajuns la spital, după ce au prezentat simptomele unei toxinfecții alimentare, scrie adevărul.ro.

Mănăstirea Florești, din Vaslui, a primit interdicție Foto: Epicopiahusilor.ro
Mănăstirea Florești, din Vaslui, a primit interdicție Foto: Epicopiahusilor.ro

Mănăstirea Florești nu mai are voie să furnizeze mâncare

Mihai Ponea, directorul DSVSA Vaslui, a declarat pentru „Adevărul” că inspectorii veterinari au interzis Mănăstirii Florești să mai furnizeze mâncare în exterior, așa cum s-a întâmplat cu pomana oferită pacienților spitalului de psihiatrie Murgeni.

Ne amintim că trei pacienți, de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, au decedat după ce au mâncat pomana de la mănăstire. Ei ar fi murit din cauza unor bacterii periculoase: clostridium perfringens, bacillus cereus şi cerulida. Acestea ar fi fost găsite în borșul de pește. Analizele preliminare demonstrau că probele examinate nu erau contaminate, însă un document oficial indică prezenţa bacteriilor.

Cum s-a întâmplat totul 

În cursul zilei de 21 noiembrie, toți pacienții și o parte din personalul spitalului Murgeni au consumat alimente furnizate de mănăstirea din apropiere, pe bază de pește. În cursul nopții de 22 noiembrie, un pacient a prezentat simptome digestive, vărsături și diaree.

Aceste simptome au apărut în cursul zilei de 22 noiembrie și la alți pacienți. Ministerul Sănătății a organizat, imediat după informare, o celulă de criză care a dispus transferul tuturor pacienților simptomatici la spitalul din Bârlad, unde exista asistență medicală de terapie intensivă, precum și preluarea de probe biologice și de aliment pentru analiză toxicologică la IML Iași.

Ce amendă a primit spitalul

Spitalul de Psihiatrie din Murgeni a fost amendat pentru „încălcarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind demonstrarea trasabilității produselor la producerea, prelucrarea, distribuția, punerea pe piață sau comercializarea alimentelor sau a hranei pentru animale”. Sancționarea unității medicale s-a făcut în baza articolului 6, alineatul a, punctul 10 din HG 984/2005, care prevede o amendă de 12.000 de lei.

Inspectorii DSVSA Vaslui au amendat și mănăstirea Florești cu 40.000 de lei pentru nerespectarea normelor sanitar-veterinare, au pus sub sechestru 100 de kilograme de pește Pangasius pe care l-au găsit în bucătăria mănăstirii și au ridicat 1.000 de conserve de pește din incinta spitalului din Murgeni.

Citește întreg articolul pe adevărul.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
oua vopsite de paste jpeg
cipru shutterstock jpg
oua rosii paste jpeg
Locul în care a fost înmormântat Platon, dezvălui de papirusuri descoperite la Herculaneum (© Facebook / Università di Pisa)
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net