Maratonul vaccinării anti Covid la București. Unde se desfășoară, cât durează, cum te poți vaccina

7 mai 2021
article img
Maratonul vaccinării anti Covid de la București se va desfășura la Sala Palatului și Biblioteca Națională Sursa foto: INQUAM PHOTOS/Sabin Cîrstoveanu

Maratonul vaccinării anti Covid la București începe vineri, 7 mai, de la ora 16.00. În Capitală vor fi deschise non stop, timp de trei zile, 50 de puncte de vaccinare unde oricine dorește se poate imuniza fără programare cu serul Pfizer. Și, pentru ca evenimentul să se desfășoare fără probleme inclusiv pe parcursul nopții, primăria pune la dispoziție șase linii de autobuz care vor facilita transportul la centrele de vaccinare.

Maratonul vaccinării anti Covid la București. Tot ce trebuie să știi

  • La maratonul vaccinării care se va organiza în acest weekend în București se poate imuniza oricine, fără programare.
  • Serul folosit va fi Pfizer.
  • Nu ai nevoie decât de actul de identitate. 
  • Evenimentul începe vineri, la ora 16.00 și se încheie luni, la ora 8.00. 
  • Vor fi 50 de puncte de vaccinare la Sala Palatului și Biblioteca Națională. 
  • Primăria Capitalei pune la dispoziție 6 linii de autibuz care vor circula și  noaptea

article img
Valeriu Gheorghiță va vaccina bucureștenii la Sala Palatului

La eveniment vor participa 1200 de voluntari

La eveniment, care se anunță a fi unul de mare amploare, vor participa aproximativ 1200 de voluntari, mai exact 260 de medici, 300 de asistenți medicali, 135 de rezidenți și 500 studenți la medicină. La eveniment, lucrând cot la cot cu voluntarii, vor fi prezenți medicii Mihai Craiu, coordonatorul centrului de vaccinare de la Sala Palatului și Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România. „Inclusiv eu voi fi prezent şi voi vaccina în ziua de vineri în centrul de la Sala Palatului”, a anunţat medicul militar în cadrul unei conferinţe de presă.

Unde se va desfășura maratonul vaccinării la București 

Maratonul vaccinării anti-COVID de la București se va desfăşura la Sala Palatului şi la Biblioteca Naţională. Evenimentul începe vineri, 7 mai, de la ora 16,00, şi se va încheia luni, 10 mai, la ora 8.00. Însă, dacă vor mai fi la rând persoane care doresc să se imunizeze, programul ar putea fi prelungit. 

article img
La Sala Palatului vor fi deschise 40 de puncte de vaccinare

La Sala Palatului vor fi organizate 40 de cabinete de imunizare, iar coordonatorul centrului este medicul Mihai Craiu. „Vom asigura procedurile cum sunt într-un centru obișnuit de vaccinare, oamenii vor fi la fel de în siguranță ca în centrele din spitale. Asigurăm o vaccinare timp de 24 de ore din 24 în cele trei zile, cu mici pauze tehnice de curăţenie, în cele două locaţii - la Sala Palatului, unde sunt 40 de cabinete de vaccinare, şi la Biblioteca Naţională, unde sunt zece cabinete”, a declarat Mihai Craiu.

article img
10 puncte de vaccinare vor fi deschise la Biblioteca Națională din București

La Biblioteca Națională vor fi deschise non stop, timp de trei zile, 10 puncte de vaccinare. 

article img
Nicușor Dan pune la dispoziția bucureștenilor autobuze de noapteSursa foto: INQUAM PHOTOS/George Călin

Maratonul vaccinării anti Covid la București. Autobuze care vor circula noaptea

"Oricine vrea să se vaccineze cu vaccinul anti-COVID-19 o poate face fără niciun fel de programare începând de vineri, la ora 16,00, şi până luni, la ora 8,00. Împreună cu STB, am convenit să extindem şi noaptea circulaţia autobuzelor pe liniile 104, 117, 178, 300, 313 şi 368, pentru a facilita transportul bucureştenilor la centrele de vaccinare şi înapoi spre casă", a scris primarul general Nicușor Dan, pe Facebook.

article img
Persoanele care vor dori să se vaccineze noaptea vor putea ajunge la centrele de vaccinare cu autobuzele

Oricine va dori va putea ajunge la Sala Palatului sau Biblioteca Națională cu autobuzul. Cele șase linii vor circula pe parcursul întregii nopți, în așa fel încât bucureștenii să se poată imuniza la orice oră doresc și să se poată întoarce înapoi acasă. Recomandat este ca în mijloacele de transport în comun să se păstreze distanța socială și să se poarte mască de protecție. 

article img
Alexandru Tomescu va cânta la vioară duminică, pe 9 mai, de Ziua Europei Sursa foto: INQUAM PHOTOS/Raul Stef

Transmisiuni live și momente artistice 

În cadrul evenimentului, se va organiza un studio video, de unde se vor face transmisiuni live de la Sala Palatului, iar purtători de cuvânt vor fi medici cu experienţă din diferite domenii, care vor susţine latura informaţională a proiectului. De asemenea, vor fi şi momente muzicale de pian şi vioară şi vor fi prezenţi sportivi, artişti, dar şi alte vedete.

article img
Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, a anunțat programele artistice și culturale care se vor desfășura pe parcursul celor trei zile de maratonSursa foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

Ministerul Culturii informează că la maratonul vaccinării anti Covid de la București va exista și un program cultural. „Mă bucur că prin acest parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", organizatorul evenimentului, am asigurat şi implicarea zonei culturale, una din cele mai afectate de pandemia provocată de virusul SARS-CoV-2, care are nevoie de sprijinul fiecărui român. În acest maraton au dorit să se implice mai multe instituţii din subordinea Ministerului Culturii. Astfel, alături de Biblioteca Naţională a României, vom avea Teatrul Naţional de Operetă şi Musical "Ion Dacian", Centrul Naţional de Artă Tinerimea Română şi Filarmonica George Enescu care vor asigura momente artistice pe parcursul maratonului", a declarat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

La maratonul vaccinării anti Covid de la București va fi prezent și Alexandru Tomescu. Artistul ne va încânta cu o interpretare la vioara Stradivarius Elder-Voicu, chiar pe 9 mai, de Ziua Europei. 

Lista maratoanelor de vaccinare din țară

4-11 mai. Maratonul vaccinării în rețeaua sanitară MApN. Timp de o săptămână, 24 de ore din 24, oricine se poate imuniza în spitalele militare din București, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Iași și Timișoara.

7-9 mai. Are loc Maratonul vaccinării la București, care se va desfășura în două locații: la Sala Palatului și la Biblioteca Națională. Timp de trei zile, vă puteți duce doar cu buletinul, la orice oră din zi și din noapte.

10-17 mai, la Craiova, va avea loc „săptămâna altfel”, un proiect pilot în cadrul căruia centrele de vaccinare vor funcționa 24 de ore din 24, timp de 7 zile.

14-16 mai. Universitățile de Medicină și Farmacie organizează maratoane în Cluj-Napoca, Târgu Mureș și Iași. Oricine a împlinit 16 ani poate veni doar cu buletinul, fără programare.

CITEȘTE ȘIAproape 4.000 de oameni s-au vaccinat anti-COVID la Maratonul Vaccinării de la Timişoara