Marian, erou la 14 ani

Ultima actualizare:
Marian, fericit că a  reuşit să-l scotă viu,  la suprafaţă,  pe băieţelul în  vârstă de 3 ani (Fotografii: Andreea Mitrache)
Marian, fericit că a reuşit să-l scotă viu, la suprafaţă, pe băieţelul în vârstă de 3 ani (Fotografii: Andreea Mitrache)

Tot satul încearcă să-şi revină după drama petrecută sâmbătă, când un băieţel de trei ani căzut într-o fântână adâncă de 15 metri a fost salvat miraculos de un adolescent.

Salvatorul a devenit erou pentru întreaga comunitate, care se roagă acum ca micuţul, internat în spital cu o fractură la coloană, să revină cât mai repede în Segarcea.  

Ce au simţit părinţii micuţului când şi-au văzut fiul căzut la 15 metri adâncime, numai ei pot şti. Dar ce a fost în sufetul adolescentului de 14 ani când s-a băgat de bunăvoie în fântână să-l scoată pe băieţel se cunoaşte: dragoste de semeni. Salvatorul Marian Becheanu a fost luat în braţe de tatăl victimei şi strâns la piept, cu o recunoştinţă profundă.

Povestea cu final fericit a început sâmbătă. Gabi, băiatul de trei ani, ieşise să se joace împreună cu fratele lui mai mare, în curtea în care locuieşte.

Foarte aproape era o fântână adâncă de 15 metri, neacoperită. Curios din fire, copilul  a facut singur pasul fatal şi a căzut în gol în puţul cu un diametru de numai 30 de centimetri.

După două ore de agonie, părinţii şi-au strâns copilul în braţe


    Marian, fericit că a  reuşit să-l scotă viu,  la suprafaţă,  pe băieţelul în  vârstă de 3 ani (Fotografii: Andreea Mitrache)
Marian, fericit că a reuşit să-l scotă viu, la suprafaţă, pe băieţelul în vârstă de 3 ani (Fotografii: Andreea Mitrache)

Micuţul a rămas captiv în tubulatură, iar timp de două ore pompierii au făcut eforturi disperate pentru a-l scoate la suprafaţă. În tot acest timp, cu sufletul la gură şi cu mâinile îndreptate către cer, a rugăciune, părinţii au privit la pompieri şi la oamenii din localitate, care au săpat metru cu metru pe lângă puţul de beton. La faţa locului a fost adus şi un excavator, iar astfel s-a încercat grăbirea operaţiunilor, pentru a creşte şansele la viaţă ale băiatului.

Marian Becheanu, din Segarcea, şi-a riscat viaţa şi a coborât în fântână, legat de picioare cu o sfoară şi atârnat de crengile unui copac. Imediat ce a scos copilul la suprafaţă, Marian a fost declarat eroul localităţii.

„Am avut puţine emoţii când am coborât. Am prins copilul de mânuţe şi l-am ridicat strâns. Mă bucur că l-am scos de acolo şi că este în viaţă", a povestit  băiatul. „Doamne, mulţumesc că mi-ai salvat băiatul", au fost primele cuvinte ale tatălui micuţului, când l-a văzut la suprafaţă. Imediat, Gabi Ruiu a fost transportat imediat la Spitalul Judeţean din Craiova cu elicopter SMURD, fiind în stare foarte gravă. El are fractură la coloana cervicală şi a fost internat la secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean, cu un guler cervical la gât.

 „A fost o operaţiune dificilă. Copilul a primit oxigen şi a cooperat tot timpul cu noi. M-am emoţionat în momentul în care a fost scos de către băiatul de 14 ani la suprafaţă. Când am văzut că a început să plângă, mi-au dat şi mie lacrimile. A fost o luptă contracronometru", a declarat Marian Mazilu, locotenent în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj. Tot oraşul s-a strâns la faţa locului şi s-a rugat pentru copilul de trei ani să supravieţuiească. „Dumnezeu a făcut o minune. Sărăcuţul a stat acolo trei ore în fântână. Când am văzut că a fost  scos viu de acolo nu mi-a venit să cred", a spus Ioana Tică.

simeon stalpnicul png

În iunie, se împlinesc 12 ani de când Oana Furnică a salvat o fetiţă de 2 ani care a căzut într-un puţ cu diametru de 30 cm, din localitatea Pipera (judeţul Ilfov). Oana, pe atunci în vârstă de 18 ani, a aflat de cazul copilei de la televizor, întrucât toate televiziunile transmiteau în direct. S-a dus, din curiozitate, acolo şi, deşi îi era frică, a fost de acord să fie introdusă în fântână şi s-o scoată pe Alina Pascariu.

A reuşit s-o prindă pe micuţă, însă, a scăpat-o şi a fost scoasă la suprafaţă. La rugăminţile tatălui copilei, Oana a mai încercat o dată şi a reuşit.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pensioanr uk jpg
Matei Vali Catalina disparuta jpg
apa robinet pahar adobestock jpg
bar pexels jpeg
imapp alex proiectii 116 768x512 jpg
rate banca 0 jpeg
focurile vii wiki jpg
atacator parlament jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net