Mașinile Ministerului Sănătății, ridicate de executorul judecătoresc

Ultima actualizare:

    Șase bebeluși au murit în incendiul de la Maternitatea Giulești
Șase bebeluși au murit în incendiul de la Maternitatea Giulești

Situație jenantă, marți dimineață, la Ministerul Sănătății. Avocații părinților bebelușilor, care au murit în incendiul de la Maternitatea Giulești, împreună cu un executor judecătoresc s-au prezentat, marți dimineață, la sediul ministerului pentru a ridica mașinile și alte bunuri mobile ale instituție.

Ministerul Sănătăţii a primit somaţie de executare silită pentru 4 milioane de euro, stabilită de instanţă ca daună în urma incendiului care a avut loc la maternitatea Giuleşti în urmă cu 5 ani, incendiu în care şase bebeluşi şi-au pierdut viaţa.

Ministerul Sănătăţii va fi executat silit pentru suma de peste 4 milioane de euro care trebuie plătită ca daune în urma incendiului de la Maternitatea Giulești, din august 2010.

„Este vorba despre bunurile mobile aflate în proprietatea Ministerului. Avea obligaţia încă de pe 6 iunie să ne prezinte o listă completă cu bunurile aflate în patrimoniul persoanei juridice Ministerul Sănătăţii. Nu au trimis această listă”, a afirmat la intrarea în sediul Ministerului Sănătății executorul judecătoresc, potrivit romaniatv.net.

Astfel, executorul identifică anumite bunuri în vederea confiscării lor pentru recuperarea sumelor de bani pe care instanța le-a acordat familiilor prin decizie definitivă. Se pare că este vorba despre mai multe mașini, mobilier și calculatoare.

La rândul lor, reprezentanţii ministerului spun că nu este corect ca ei să plătească întreaga sumă. Și asta, pentru că judecătorii au găsit și alți vinovați, respectiv maternitatea, managerul acesteia, o asistentă medicală, un technician.

Ministerul ar trebui să plătească doar a 12-a parte din cele 4 milioane de euro.

Incendiul de la Maternitatea Giulești, în care șase nou-născuți au murit, iar alți cinci au suferit arsuri grave, a izbucnit în 16 august 2010, în jurul orei 18.30, în salonul de Terapie Intensivă nou-născuţi. În acel moment, în salon nu se afla nici un cadru medical.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net