Măsuri luate de Gabriela Firea pentru transportul public. Locurile vor fi limitate și ne va păzi Poliția

image
Gabriela Firea spune că din 18 mai se va urca în autobuze doar pe la ușa din față

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a luat măsuri speciale pentru transportul public. Din 18 mai, locurile vor fi limitate în autobuze, tramvaie și troleibuze și vom circula păziți de Poliția Locală.

Primăria Capitalei anunță ca din 18 mai Societatea de Transport București (STB) va scoate pe traseu toate autovehiculele din parcul auto circulant, astfel că transportul în comun va funcționa la capacitate maximă.

Pentru siguranța călătorilor, autoritățile locale dau asigurări că toate vehiculele sunt dezinfectate cu substanțe care distrug virusurile.

În plus, STB dezinfectează și stațiile de așteptare, cu mobilierul aferent, aflate în administrarea sa. Totodată, accesul în mijloacele STB va fi limitat, călătorii vor putea ocupa numărul de scaune din autobuze, troleibuze, tramvaie, precum și un rând în picioare, respectând distanța regulamentară de 1,5 m.

Urcarea călatorilor se va face doar pe la ușa din față, iar coborârea pe celelalte uși. Pentru respectarea noilor reguli de acces în mijloacele de transport în comun, în punctele de transbordari masive și cu trafic intens, pasagerii vor fi îndrumați la accesul în vehicule de către controlorii STB, sprijiniți de Poliția Locală.

Călătorii,rugați să-și acopere fața cu măști

”Pentru a preveni infectarea cu coronavirus, recomandăm tuturor bucureștenilor care folosesc mijloacele de transport în comun să-și protejeze nasul și gura cu măști medicale sau confecționate din material de bumbac, dar și ochii, cu ochelari (de vedere sau de soare). Călătorii sunt rugați să respecte, de asemenea, și noile reglementari privind distanțarea socială”, transmit reprezentanții Primăriei Capitalei.

STB are în parcul circulant 1.600 de vehicule, dintre care 1.110 autobuze, 280 de tramvaie, iar restul sunt troleibuze.

CFR păstrează regula un loc liber, un loc ocupat

CFR Călători a modificat încă din martie regulile de rezervare a locurilor în trenuri pentru asigurarea protecţiei călătorilor. Pe perioada stării de urgenţă se aplică regula un loc liber, un loc ocupat, care se va păstra și după 15 mai, când intrăm în stare de alertă.

"Pentru combaterea răspândirii infecţiei cu COVID-19 şi pentru protecţia, siguranţa şi securitatea călătorilor şi a personalului propriu, CFR Călători a decis să ia măsuri pentru a asigura spaţiu între pasageri, în trenuri. Se va aplica regula - un loc liber, un loc ocupat - astfel încât pasagerii să stea dispersaţi într-un vagon. Acelaşi principiu se aplică şi în cazul vagoanelor de dormit sau cuşetă", au precizat la momentul respectiv reprezentaţii CFR Călători.

Personalul de tren a fost instruit să avizeze şi să îndrume călătorii care stau pe locuri alăturate, pe locurile libere pentru a respecta distanţa minimă recomandată.

De asemenea, pentru trenurile cu potenţial de aglomerare (navetă), a fost suplimentat numărul de vagoane cu 25. În plus, alte 25 de vagoane au fost introduse în compunerea trenurilor.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/stare-de-alerta-romania-dupa-15-mai-ce-inseamna-si-ce-restrictii-au-cetatenii

https://www.click.ro/news/national/ultima-ora-iohannis-starea-de-urgenta-nu-va-fi-prelungita-romania-va-intra-stare-de

https://www.click.ro/vedete/romanesti/ce-viata-de-cosmar-avut-gabriela-firea-cunoscut-bataile-tatalui-si-umilinta

transfagarasan 2819625 1920 jpg
FotoJet (4) jpg
cuplu care pleaca in vacanta bagaje aeroport jpeg
Simona Halep, Instagram jpg
FotoJet (7) jpg
regele charles foto Victoria Jones  BUCKINGHAM PALACE  AFP jpg
bianca dragusanu png
calendar ortodox 2021 25 septembrie sfanta eufrosina gracianica jpeg
Ryan Grantham in serialul Riverdale FOTO  Pofimedia 0725513454 jpg
reghe
image
image
image
image
transfagarasan 2819625 1920 jpg
calendar ortodox 2021 25 septembrie sfanta eufrosina gracianica jpeg
regele charles foto Victoria Jones  BUCKINGHAM PALACE  AFP jpg
FotoJet (7) jpg
cuplu care pleaca in vacanta bagaje aeroport jpeg
stres 0 jpeg