Maternitatea blestemată! 13 bebeluși cu stafilococul auriu

Ultima actualizare:
După tragica  întâmplare,  maternitatea  ajunsese loc  de pelerinaj
După tragica întâmplare, maternitatea ajunsese loc de pelerinaj

În 2010, zidurile bătrânei Maternităţi Giuleşti au fost înnegrite de un incendiu oribil în care au murit şase bebeluşi. Închisă şi renovată, clădirea face în continuare victime. 13 copii născuţi acum la această unitate medicală bucureşteană au stafilococul auriu. Se pare că angajaţii maternităţii i-au infectat pe bebeluşi.

13 copii născuţi într-o maternitate au stafilococul auriu. Nu s-a întâmplat în vreun sat uitat de lume sau într-o unitate medicală fantomă, ci în Bucureşti, la maternitatea “Panait Sârbu”, fostă Giuleşti. Scandalul a izbucnit acum două zile, dar de la o oră la alta, veştile sunt din ce în ce mai alarmante. «Cu privire la bebeluşii născuţi la Maternitatea “Panait Sârbu”, care ni s-au adresat începând cu data 24.10.2018, vă aducem la cunoştinţă că am tratat 14 pacienţi (toţi în prima lună de viaţă). Dintre aceştia, 12 au fost depistaţi cu stafilococ auriu meticilino rezistent în diferite culturi», recunoşteau miercuri, într-un comunicat, reprezentanţii Spitalului “Grigore Alexandrescu”. De atunci situaţia a căpătat accente dramatice, zeci de părinţi prezentându-se la spital cu micuţii, născuţi în ultimele săptămâni la Maternitatea “Panait Sârbu”. Ieri, s-a confirmat diagnosticul şi în cazul celui de-al 13-lea copilaş. 

Copiii, îmbolnăviți de angajați

Speriat de amploarea fenomenului, Ministerul Sănătăţii a ordonat Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei, cea mai mare anchetă efectuată vreodată concomitent în maternităţile din Bucureşti, atenţia cea mai mare fiind focalizată la “Panait Sârbu”. Mai-marii maternităţii şi reprezentanţii Primăriei Capitalei, instituţia de care aparţine instituţia medicală, exclud însă îmbolnăvirea copiilor aici.

Purtătorul de cuvânt al Maternităţii Giuleşti neagă că mai mulţi bebeluşi s-ar fi infectat în cadrul unităţii spitaliceşti, precizând că instituţia a demarat o acţiune de investigaţii epidemiologice: «Din maternitatea Giuleşti nu a fost transferat nici măcar un bebeluş cu infecţie intraspitalicească. Am întrebat şi noi. Mi s-a spus că aceştia ar fi copii care s-au născut în urmă cu trei săptămâni. Dacă sunt externaţi de la noi şi apare în 48 de ore (nr. - infecţia), într-adevăr se consideră infecţie intraspitalicească», a declarat, pentru Mediafax, Doru Pană, purtătorul de cuvânt al Maternităţii Giuleşti. Cu toate acestea, surse au declarat ieri pentru site-ul stiripesurse.ro că 11 angajaţi ai maternităţii au fost depistaţi cu stafilococul auriu.


    După tragica  întâmplare,  maternitatea  ajunsese loc  de pelerinaj
După tragica întâmplare, maternitatea ajunsese loc de pelerinaj

Şase bebeluşi au pierit în flăcări

Pe 16 august 2010, o tragedie lovea România. Un incendiu izbucnit la Secţia de Neonatologie a Maternităţii Giuleşti ucidea şase bebeluşi, iar alţi cinci micuţi sufereau arsuri grave. Nimeni nu a simţit fumul, deoarecere asistenta Florentina Daniela Cârstea, care trebuia să fie alături de micuţi, era plecată din salon. De altfel, ea a fost condamnată la doi ani şi două luni de închisoare cu executare. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, incendiul putea fi evitat dacă personalul ar fi ştiut cum să reacţioneze şi dacă prizele nu ar fi ieşit din pereţi la cea mai mică atingere.

Procurorii susţin că, la sosirea pompierilor, curentul nu era oprit, pentru că nici asistentele, nici medicii nu fuseseră instruiţi în legătură cu prevenirea şi stingerea incendiilor. O altă cauză a fost lipsa de personal: un singur asistent la 11 pacienţi,  deşi pe tură ar fi trebuit să fie două asistente. Doctorul Bogdan Marinescu, fostul şef al Maternităţii Giuleşti, a luat şase luni cu suspendare, iar electricianul Gigel Oprea – un an cu suspendare.

Click spune

Stafilococul auriu este o bacterie care poate cauza infecţii în diferite părţi ale corpului, inclusiv la nivelul pielii sau plămânilor. Acesta mai este numit şi „superbacteria”, deoarece nu mai răspunde la acţiunea multor antibiotice

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net