Mergi la cump─âr─âturi de Pa╚Öte? Cum te protejezi de coronavirus ├«n aglomera╚Ťia din pie╚Ťe ╚Öi magazine

masca si manusi de protectie jpeg
Masca ╚Öi m─ânu╚Öile chirurgicale sunt accesorii care nu ar trebui s─â-╚Ťi lipseasc─â atunci c├ónd ie╚Öi din cas─â

Chiar dac─â tr─âim, poate, una dintre cele mai dificile perioade, vom ├«ncerca, fiecare, s─â ne bucur─âm ├«n lini╚Öte ╚Öi tihn─â de s─ârb─âtori. Dac─â mergi la cump─âr─âturi de Pa╚Öte, iat─â cum s─â te protejezi de coronavirus ├«n aglomera╚Ťia din pie╚Ťe ╚Öi magazine! Sunt sfaturi simple ╚Öi m─âsuri de prevenn╚Ťie care ar putea face diferen╚Ťa dintre un om s─ân─âtos ╚Öi unul proasp─ât infectat cu Covid-19.

Se apropie Pa╚Ötele ╚Öi vrei, nu vrei, va trebui s─â mergi la cump─âr─âturi pentru a s─ârb─âtori ├Änvierea Domnului a╚Öa cum se cuvine: cu friptr─â de miel, bor╚Ö, drob, ou─â ro╚Öii, vin ╚Öi cozonac. ├Äns─â, spre deosebire de anii trecu╚Ťi, acum va trebui s─â ├«╚Ťi iei m─âsuri de siguran╚Ť─â.

Nu uita s─â completezi declara╚Ťia pe proprie r─âspundere

Odat─â ce ai ie╚Öit din cas─â pentru a merge la cump─âr─âturi, va trebui s─â ai asupra ta declara╚Ťia pe proprie r─âspundere, completat─â corect. ├Än cazul de fa╚Ť─â, la motivul deplas─ârii va trebui s─â bifezi c─âsu╚Ťa nr. 2 - ÔÇ×asigurarea de bunuri care acoper─â necesit─â╚Ťile de baz─â ale persoanelor ╚Öi animalelor de companie/domestice. Un model scris de m├ón─â g─âse╚Öti ├«n acest articol. Pe l├óng─â acest document, va trebui s─â ai la tine ╚Öi cartea de identitate.

image
Lista pentru cump─âr─âturi trebuie foarte bine organizat─â

Poart─â masc─â ╚Öi m─ânu╚Öi de protec╚Ťie

Dac─â nu ai o masc─â chirurgical─â, de unic─â folosin╚Ť─â, confec╚Ťioneaz─â-╚Ťi una din material textil. Sau, folose╚Öte pentru protejarea nasului ╚Öi a gurii o e╚Öarf─â, un batic, un fular, o bandana sau o batist─â. Nu sunt la fel de eficiente ca m─â╚Ötile medicinale, dar tot te vor ajuta. Dec├ót deloc....Urm─âtorul accesoriu recomandat ├«l reprezint─â m─ânu╚Öile chirurgicale sau chiar cele din cauciuc fin pentru menaj. Pune-╚Ťi-le pe m├óini imediat dup─â ce ai ie╚Öit din cas─â.

Mergi la cump─âr─âturi de Pa╚Öte? Evit─â orele aglomerate de diminea╚Ť─â ╚Öi seara

Dac─â vrei s─â mergi la pia╚Ť─â, diminea╚Ťa este cel mai aglomerat. Spre pr├ónz ╚Öi la orele dup─â-amiezii pie╚Ťele sunt mai goale, mai libere. Este adev─ârat c─â diminea╚Ťa fructele, legumele ╚Öi verde╚Ťurile sunt mai proaspete ╚Öi mai frumoase, dar po╚Ťi face un compromis. Orice merit─â pentru a te feri de ├«mboln─âvire.

Dac─â nu frecventezi pia╚Ťa ╚Öi obi╚Önuie╚Öti s─â-╚Ťi faci cump─âr─âturile din supermarket, acesta se aglomereaz─â mai pe sear─â, dup─â ce se ├«ntorc oamenii de la serviciu. Deci, ├«ncearc─â s─â evi╚Ťi shoppingul dup─â ora 17.00.

image
Mânerul căruciorului sau al coșului pentru cumpărături poate fi infestat cu coronavirus

F─â-╚Ťi o list─â, cump─âr─â repede ╚Öi pleac─â

Fie c─â mergi la pia╚Ť─â, la magazinul de la col╚Ťul blocului, la supermarket sau hypermarket ├«ncearc─â s─â stai c├ót mai pu├óin acolo, ├«n aglomera╚Ťie,printre al╚Ťi oameni. Recomandat este s─â te organizezi ├«n a╚Öa fel ├«nc├ót s─â ╚Ötii ce ai de cump─ârat, s─â iei produsele c╚Ťt mai repede ╚Öi s─â te ├«ndrep╚Ťi rapid sprecas─â. Nu mai este vremea s─â st├«m cu orele printre rafturi sau tarabe. Acum am luat, am ╚Öi plecat. O list─â de cump─âr─âturi te-ar ajuta foarte mult pentru c─â nu vei mai pierde timp g├óndindu-te atunci la cam ce ar trebui s─â cumperi. ╚śi ├«nc─â un pont: f─â-╚Ťi lista pe categorii de produse ├«n a╚Öa fell ├«nc├ót s─â nu trebuiasc─â s─â te ├«ntorci la rafturi sau raioane pe care le-ai vizitat deja. De exemplu, ai trei mari categorii de alimente pe care vrei s─â le cumperi: legume ╚Öi fructe, c─ârnuri, lactate. ├Äncearc─â s─â respec╚Ťi ordinea ╚Öi pe list─â. Nu amesteca produsele ca s─â nu fii nevoit s─â dai mai multe ture prin magazin.

  • C─ârnuri: carne de miel, pulpe de pui, cubule╚Ťe carne de porc
  • Legume: cartofi, ceapa, ardei, dovlecel, albitur─â, verdeata, rosii
  • Fructe: mere, portocale, banane, c─âp╚Öuni
  • Lactate: lapte, iaurt, branza de vaci, telemea, unt

Respect─â lista, traseul printre raioane ╚Öi nu te mai ├«ntoarce din drum, pe motiv c─â ai uitat s─â cumperi ceva. Ia tot ce-╚Ťi trebuie din prima!

P─âstreaz─â distan╚Ťa de cel pu╚Ťin doi metri c├ónd mergi la cump─âr─âturi de Pa╚Öte

Indiferent c─â te afli la pia╚Ť─â sau ├«n magazin, evit─â zonele aglomerate ╚Öi cozile. Dac─â, de eexemplu, vrei s─â cumperi verdea╚Ť─â, iar l├óng─â tarab─â mai sunt ╚Öi al╚Ťi clien╚Ťi, a╚Öteapt─â s─â cumpere ei mai ├«nt├ói, apoi mergi ╚Öi tu. Distan╚Ťa pe care trebuie s─â o p─âstrezi fa╚Ť─â de toate persoanele din jur este de doi metri. Nu te apropia mai mult.

carucior de cumparaturi jpeg
Mânerul căruciorului sau al coșului pentru cumpărături poate fi infestat cu coronavirus

Folosește propria sacoșă de cumăpărături

Dac─â ai acas─â un sertar plin cu pungi de cump─âr─âturi, ia cu tine c├óteva. ├Än acest fel, evi╚Ťi s─â atingi saco╚Öele din magazin pe care au mai pus ╚Öi al╚Ťii m├óna. Cel mai recomandat ar fi s─â folose╚Öti o plas─â din material textil pe care s-o speli bine dup─â ce ai ajuns acas─â. Dac─â nu ai p─âstrat pungi, folose╚Öte un c─âru╚Ť pentru cump─âr─âturi ├«n care s─â transport╚Ťi alimentele sau un rucsac. Acela╚Öi lucru este valabil ╚Öi dac─â mergi la pia╚Ť─â. De obicei, de fiecare dat─â c├ónd cumperi cartofi, ceap─â, ardei, fiecare v├ónz─âtor ├«╚Ťi d─â legumele ├«n c├óte o pungu╚Ť─â mic─â. Practic, atingi cel pu╚Ťin patru, cinci pungi de acest fel, atinse ├«nainte de comercian╚Ťi. Nu mai bine ├«i rogi s─â-╚Ťi c├ónt─âreasc─â legumele, iar apoi s─â le ÔÇ×ver╚ÖiÔÇŁ ├«n ╚Öaco╚Öa cu care ai venit de acas─â?

Cum plătești cu cardul fără să atingi aparatul POS

Dac─â ├«╚Ťi faci cump─âr─âturile de la magazin, pl─âte╚Öte cu cardul. Dac─â folose╚Öti card contactless, dup─â ce cheltuie╚Öti suma de 100 de lei vei fi obligat s─â tastezi codul PIN. Moment ├«n care vei atinge butoanele aparatului POS. Pentru a evita acest lucru, cere-i v├ónz─âtorului s─â-╚Ťi scoat─â mai multe bonuri, mai mici de 100 de lei. De exemplu, dac─â tot ce ai cump─ârat tu valoreaz─â 200 de lei, vei avea dou─â bonuri ╚Öi ├«l vei achita pe fiecare ├«n parte f─âr─â s─â atingi POS-ul.

Folosește dezinfectantul de mâini, dacă există la intrarea sau ieșirea din magazine 

Unele magazine au montat la intrare dispensere cu dezinfectant pentru m├óini. Folose╚Öte-le cu ├«ncredere! La fel ar trebui s─â procedezi ╚Öi atunci c├ónd p─âr─âse╚Öti magazinul. Este spre binele t─âu, dar mai ales spre binele celor din jur, Aten╚Ťie, ├«ns─â! Dac─â ╚Ötii c─â suferi de anumite afec╚Ťiuni ale pielii sau alergii, ar fi bine s─â evi╚Ťi aceast─â practic─â. Ca s─â nu te treze╚Öti cu irita╚Ťii sau alte reac╚Ťii nepl─âcute.

Ia bani m─ârun╚Ťi la tine dac─â te duci la pia╚Ť─â

C├ónd mergem la cump─âr─âturi ├«ncerc─âm s─â p─âstr─âm distan╚Ťa fa╚Ťa de cei din jur ╚Öi s─â atingem c├ót mai pu╚Ťin obiectele ╚Öi suprafe╚Ťe. Motiv pentru care la supermarket ar trebui s─â pl─âtim cu cardul, iar la pia╚Ť─â s─â pl─âtim cu bani m─ârun╚Ťi ╚Öi sum─â fix─â. Dac─â vrei s─â cumperi o leg─âtur─â de p─âtrujel, nu-i da v├ónz─âtorului 10 lei pentru c─â restul pe care ╚Ťi-l ├«napoiaz─â ÔÇô bancnotele de cinci sau un leu ÔÇô pot fi contaminate cu Covid-19. ├Äncearc─â s─â pl─âte╚Öti exact c├ót face ╚Öi s─â evi╚Ťi s─â prime╚Öti rest.

Preg─âte╚Öte-te din timp pentru cump─âr─âturi de Pa╚Öte, ia-╚Ťi toate m─âsurile de siguran╚Ť─â, respect─â ├«ntocmai recomand─ârile autorit─â╚Ťilor ╚Öi vei avea parte de s─ârb─âtori lini╚Ötite, al─âturi de familie, f─âr─â riscul de a v─â ├«mboln─âvi. 

Cite╚Öte ╚Öi: 

LIVE CORONAVIRUS. Premierul britanic Boris Johnson a fost scos de la terapie intensiv─â

Cum merge la munc─â un b─ârbier din Indonezia, c─â s─â evite infectarea cu noul coronavirus

bote bal contesa JPG
1 brigitte pastrama jpg jpeg
carmen iohannis presidency.ro
andrei balan webp
roland stanescu jpg
shark 6121088 1920 jpg
Katie Washbourne jpg
Ricky Martin sexy la plaj─â (6) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
canicula
image png
foto 1 front FOTO Oceanic Club Constan╚Ťa jpg
image png
mister alcatraz jpg
shark 6121088 1920 jpg