Metoda scrisorilor împregnate cu droguri a ajuns și în închisorile românești. Cum se drogau deținuții

Hârtie de la scrisori îmbibată cu droguri, trimisă prin poştă unor deținuți care fărâmiţau hârtia, o amestecau cu tutun, apoi formau ţigări. Nu este scenariul unui film de acțiune ci crunta realitate din două închisori celebre în România, Rahova și Botoșani. O grupare de traficanți de droguri care folosea această metodă a căzut în plasa procuroriilor DIICOT.  

Interlopul Bogdan Negrei zis „Crețu”
Interlopul Bogdan Negrei zis „Crețu” era liderul traficanților de droguri. Foto: bzc.ro

Traficanții de droguri caută zi de zi metode tot mai rafinate pentru a livra în cele mai păzite locuri marfa lor aducătoare de dependență și distrugere. Procurorii de la DIICOT – Serviciul Teritorial Iași, au descoperit o grupare care a intrat în forță pe piața drogurilor de mare risc din Iași, Suceava și Cluj și livra marfă chiar și în închisori din București și Botoșani.  

Potrivit ziaruldeiasi.ro, pe 9 și 10 martie au fost efectuate mai multe percheziții concomitent în  Iași, Suceava și Cluj într-un dosar în care patru indivizi au fost ulterior arestați  pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile a produce efecte psihoactive (etnobotanice). 

Un sadic conducea rețeaua care introducea droguri prin scrisori 

Unul dintre cei mai duri și violenți interlopi din zona Clujului, Bogdan Negrei zis „Creţu”, scăpat din închisoare recent după ce anterior fusese condamnat la 20 de ani de închisoare, este considerat liderul grupării. Acesta a fost eliberat în toamna lui 2022, după ce a ispășit 12 ani dintr-o condamnare pentru tentativă de omor cu circumstanțe agravante.  

Ce fapte de vitejie a săvârșit Negrei? În anul 2010, „Creţu” a dat foc unei tinere prostituate românce în faţa unei discoteci din Austria, deoarece nu voia să-i plătească taxa de protecţie solicitată: 3.000 de euro. Interlopul a stropit-o cu benzină şi i-a dat foc. Femeia a stat în spital cu răni grave, dar a supravieţuit. 

Din grupare mai făceau parte doi foști colegi de închisoare de-ai lui Negrei: doi ieșeni, Robert Butuc, Victor Ionuț Frangache și un sucevean, Ciprian Murărescu. 

Traficanții doreau să preia traficul de droguri din trei județe 

În afară de aprovizionarea închisorilor din București și Botoșani cu droguri, cei patru doreau să preia și piețele de stupefiante și enobotanice din Iași, Suceava și Cluj. Membri grupării sunt acuzați că în perioada octombrie 2022 – martie 2023 au comercializat, în repetate rânduri, droguri de risc (canabis), droguri de mare risc (heroină) și etnobotanice consumatorilor de astfel de substanțe de pe raza celor trei județe. 

Ce au declarat procurorii DIICOT  

„În urma celor nouă percheziții derulate în județele Iași, Suceava și Cluj Napoca au fost identificate și ridicate 100 grame de canabis, 90 doze (aproximativ 80 de grame) de substanțe psihoactive noi (3 CMC), 65 grame de substanță vegetală, 10 doze de canabis, un pistol airsoft, 4 cântare de precizie pe care s-au găsit urme de droguri, 10 telefoane mobile și suma de 13.000 lei. La acțiune au asigurat suport și polițiștii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Suceava” a anunțat DIICOT într-un comunicat preluat de news.ro

Ce a decis Tribunalul Iași 

Potrivit sursei citate, Tribunalul Iași a decis pe 10 martie arestarea preventivă pentru 30 de zile a inculpaților Bogdan Adrian Negrei, Robert Butuc, Victor Ionuț Frangache și Ciprian Murărescu la cererea procurorilor DIICOT.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
lapte pixabay jpg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net