Mii de cadre didactice protestează la Guvern: «Fără educaţie, moare orice naţie»

Ultima actualizare:

    Profesorii vor să nu li se taie din salarii
Profesorii vor să nu li se taie din salarii

Peste 7.000 de cadre didactice care protestează miercuri în Capitală au plecat în marş de la Guvern spre Parlament. Manifestanţii din primul rând al coloanei poartă tricouri inscripţionate cu litere care formează mesajul "SALVAŢI EDUCAŢIA".

Traseul marşului este Calea Victoriei - Pod Naţiunile Unite - bd. Naţiunile Unite - bd. Libertăţii - Piaţa Constituţiei.  Circulaţia rutieră este restricţionată atât pe acest traseu, cât şi pe străzile adiacente.

La protestul organizat de Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) s-au adunat miercuri dimineaţă, în Piaţa Victoriei, dascăli din Capitală şi din numeroase judeţe, care au venit cu fluiere, steaguri şi pancarte cu mesaje printre care "Fără şcoală = popor analfabet" şi "Respectaţi resursa umană din educaţie sau va pleca", transmite Mediafax.

Manifestanţii au scandat "Solidaritate!", "Grevă generală!", "Fără educaţie, moare orice naţie", "Şase la sută!" şi "Legea respectaţi, 6 alocaţi", dar şi împotriva Guvernului - "Guvernul USL e la fel ca PDL", "Mincinoşii!" şi "Jos guvernul mincinos!".

Traficul în Piaţa Victoriei a fost blocat parţial, circulaţia fiind dirijată de mai mulţi poliţişti de la Rutieră.

Sindicaliştii FSLI cer alocarea din 2014 a minimum 6% din PIB pentru educaţie, conform articolului 8 din Legea educaţiei, şi creşterea ponderii cheltuielilor de personal pentru învăţământ în totalul cheltuielilor de personal din sectorul public.

De asemenea, sindicaliştii cer modificarea Legii educaţiei, inclusiv în ceea ce priveşte statutul personalului didactic, astfel încât să se elimine discriminările existente în prezent şi să ducă la creşterea calităţii actului de instrucţie şi educaţie şi a gradului de implicare a cadrelor didactice în luarea deciziilor.

Consiliul Național al Elevilor (CNE) a anunţat miercuri că susține acțiunile de protest ale profesorilor, desfășurate în scopul creșterii finanțării sistemului educațional, prin acordarea a 6% din PIB pentru educație.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
cal pitic coada uriasa sweetie cartea recordurilor jpg
ankur jain erika hammond nunta egipt instagram jpg
vreme furtuna png
pod india wikipedia jpg
Motivul pentru care Ion Creanga era numit Popa Smantana de cei apropiati  Detalii pe care sigur nu le stiati despre scriitor 1024x609 webp
Vama Veche, în anii trecuți de 1 Mai jpeg
miez nuca nuci jpeg
avion pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net