Ministerul Apărării a amplasat o tabără militară la granița cu Ucraina

Panică într-o comună din Botoșani, în apropierea graniței cu Ucraina. O tabără militară a apărut peste noapte iar oamenii au început să pună întrebări. Câțiva moldoveni și-au făcut curaj și au făcut poze cu mașinile, echipamentele și corturile instalate. Informațiile despre tabăra din Botoșani au inundat internetul iar Ministerul Apărării a oferit precizări  

Radarul american adus de MApN la granița cu Ucraina. Foto: monitorulbt.ro
Radarul american adus de MApN la granița cu Ucraina. Foto: monitorulbt.ro

Militarii care au fost cantonați în comuna Suharău nu sunt simpli soldați ci aparțin unei unități de elită a Armatei Române. Potrivit MApN este vorba de membrii din Brigada 76 Cercetare, Supraveghere și Recunoaștere (CSR) care au adus cu ei un radar american, unul dintre cele mai puternice și performante de care dispune armata română.  

Cine sunt militarii români care și-au făcut tabăra la granița cu Ucraina 

Potrivit monitorulbt.ro, unitatea este specializată în radiolocație, dar și război electronic. Brigada 76 CSR este o structură este unică la nivelul Armatei Române iar militarii ei sunt răspândiți în toată țara. 

Militarii au adus în tabăra de la Suharău radarul TPS-77 produs de compania americană Lockheed Martin, de ultimă generație. Potrivit MApN, sistemul permite o scanare multiplă pentru detectarea amenințărilor, inclusiv a aparatelor de zbor de mici dimensiuni care se deplasează la joasă altitudine, adică a dronelor. 

Ce au declarat reprezentanții MApN 

În cursul zilei de joi, 17 februarie, oficialii Ministerului Apărării Naționale (MApN) au recunoscut că o subunitate din cadrul Brigăzii 76 Cercetare, Supraveghere și Recunoaștere înzestrată cu radar TPS-77 execută un exercițiu în județul Botoșani.  

Oficialii MApN au precizat că apariția taberei de la Suharău nu are nimic senzațional ci face parte dintr-un exercițiu planificat înainte de izbucnirea crizei dintre Rusia și Ucraina.  

”Instalarea taberei nu se desfășoară ca urmare a tensiunilor de la granița ruso-ucraineană, ci face parte dintr-un program de pregătire a Armatei române, exerciții asemănătoare fiind executate anual în acest raion, începând cu 2018”, se arată în comunicatul MApN preluat de antena3.ro

Soldați americani aduși cu elicopterul la Vama Siret 

Un elicopter al armatei americane a aterizat miercuri în apropierea Vămii Siret, patru militari americani au coborât din el și au inspectat zona din jurul Vămii Siret timp de 10 minute. S-au urcat apoi în aparat și au zburat spre Baza Mihael Kogălniceanu. Potrivit sursei citate, zona a fost survolată și de cea mai mare dronă a armatei americane scriu jurnaliștii de la monitorulsv.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net