Ministrul Mediului, după explozia de la Petromidia: "Situația este gravă". Norul de fum se deplasează spre mare

2 iulie 2021
article img
Explozie şi incendiu violent la Rafinăria Petromidia

O explozie urmată de un incendiu violent a izbucnit vineri, la Rafinăria Petromidia din Năvodari, focul şi fumul puternic putând fi văzute de la mare distanţă. Trei persoane sunt rănite. "Situaţia este gravă", spune ministrul Mediului, Tanczos Barna.

La fața locului au fost trimise suplimentar echipaje de intervenție. Astfel, de la ISU Călărași - 2 autospeciale de stingere, de la ISU Ialomița - 2 autospeciale de stingere, de la ISU Tulcea - 2 autospeciale de stingere, iar de la ISU Brăila - 2 autospeciale de stingere și autocamion cu 2.000 litri substanță de stingere.

Tanczos Barna: "Impactul asupra mediului poate fi major"

”Situaţia este gravă. Controlul a fost preluat de ISU, se concentrează toată lumea pe stingerea incendiului. Acesul este restricţionat, limtat, nici comisarii Gărzii de Mediu nu au acces în zonă, există în continuare pericol de explozie”, a declarat Tanczos Barna. ”Impactul asupra mediului poate fi major. Din primele evaluări ale Agenției Naționale a Mediului, norul de fum se deplasează spre mare. Avem la fața locului un laborator mobil care analizează situația”, a declarat ministrul Mediului, citat de Hotnews.ro. Ministrul de Interne Lucian Bode și șeful DSU Raed Arafat merg la fața locului.

Știre în curs de actualizare