Ministrul Mediului s-a luat la harță în plină stradă cu activiștii Declic! Care a fost motivul?

Ministrul Mediului Tanczos Barna susține că activiștii Declic că ar duce o campanie denigratoare la adresa sa, după ce ONG-ul a ajuns în satul natal al oficialului, Sâncrăieni, și l-au acuzat că nu protejează parcurile naturale și pădurile. 

image

Tanczos Barna este furibund pe reprezentanții ONG-ului Declic, întrucât consideră că aceștia au prezentat în mod fals și mincinos discuția pe care au avut-o, cu privire la protejarea parcurilor naturale și a pădurilor din zonă. 

Citește și: Vă era dor de o nouă taxă? Ministrul mediului a făcut anunțul

"Informaţiile prezentate în limba maghiară, în aceste zile, au un singur scop: nu protejarea pădurilor, ci denigrarea persoanei mele. Campania Declic, finanţată de o comunitate care e una de respectat, s-a transformat, în loc de campania de protejare a pădurilor, într-o campanie de atac la adresa persoanei mele, ceea ce nu este corect şi nu caracterizează comunitatea Declic", a declarat Tanczos Barna pentru Agerpres.

Nu rata nici: Păsări găsite spânzurate în copaci, într-o pădure din Botoșani

Asociația Declic a publicat pe Facebook un clip de la fața locului, în care se vede cum Ministrul Mediului Tanczos Barna a venit, pe bicicletă, la protestul activiștilor și începe să comunice în limba maghiară cu unul dintre reprezentanți. Câțiva cetățeni încep să îi înjure pe activiștii Declic și le cere să vorbească în limba maghiară. Aceștia sunt liniștiți de autoritățile aflate la fața locului. 

"Eu le-am promis atunci că vom porni o campanie naţională de creştere a protecţiei stricte la 75% în parcurile naţionale, lucru pe care l-am şi făcut. Lunile trecute am avut deja întâlniri în parcuri, am avut la Domoglet-Valea Cernei, am avut şedinţă de lucru cu toţi conducătorii parcurilor pe această temă, am analizat amenajamentele silvice, avem un grup de lucru la nivelul parcurilor naţionale pentru a face acest lucru, deci tot ce spune această persoană este minciună, pentru că programul de extindere a protecţiei stricte la 75% este în derulare. Motiv pentru care, sunt convins că această campanie nu a avut ca scop protejarea pădurilor, ci o singur ţel: denigrarea persoanei mele, ceea ce, încă o dată, nu caracterizează comunitatea Declic", a arătat Tanczos Barna.

Citește întreaga știre pe Adevarul.ro. 

087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg
cub rona hartner png
FotoJet jpg
FotoJet (5) jpg
cub paula seling png
cub bianca dragusanu png
cub theo rose anghel damian png
cub rebeca onoriu png
image
image
image
image
image
image
Forțe de ordine în preajma ambasadei Ucrainei la București după ce au fost descoperite niște plicuri suspecte. FOTO Inquam Photos / George Călin
FotoJet jpg
emil boc jpeg
087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg
gemene 2 png
Daniela Gaviria jpg