Vă era dor de o nouă taxă? Ministrul mediului a făcut anunțul

Ultima actualizare:

Ministrul Mediului, din România, Tanczos Barna, a anunțat o nouă taxă, din 2027, aplicată fiecărei gospodării, transmite publicația Agrointeligența.

Ce-i lipsește chelului? Tichie de mărgăritar!”, spune o veche expresie populară autohtonă, despre planurile mărețe, făcute de ochii lumii.

Taxa de mediu, introdusă din 2027, la nivel european

Prezent în emisiunea AgroStrategia de la TVR, ministrul Mediului, Tanczos Barna, a argumentat decizia. El a fost într-o reuniune, la Luxembourg, a miniștrilor Mediului din UE unde s-a discutat despre această inițiativă.

În primul și în primul rând, deciziile vizează reducerea emisiilor de carbon în sectorul rezidențial și sectorul de mobilitate. Sectorul rezidențial înseamnă că Fondul social de climă, care se constituie din 2027, se va alimenta prin introducere a unor taxe de carbon la nivelul fiecărui cetățean care locuiește undeva în UE și care,

Citește și: Ministrul Mediului vrea să mărească taxele pentru mașinile poluante. «Degeaba investim în programul Rabla»

prin încălzirea locuinței sau prin folosirea energiilor emițătoare de dioxid de carbon, poluează. Acest lucru înseamnă că la nivelul fiecărei gospodării se va calcula amprenta de carbon și se vor aplica niște taxe”, a anunțat ministrul Mediului, citat de Agrointeligența.

Ministrul a povestit că omologii săi au fost chiar încântați de această taxă, fără să existe vreo reacție critică. Evident, în majoritatea țărilor europene, normele de mediu sunt respectate cu sfințenie, unele dintre cele mai puternice state ale UE fiind exportatoare tradiționale de deșeuri ilegale, în România.

România, groapa de gunoi ilegal a Europei

Acest lucru a fost demonstrat în mai multe rânduri, de anchete jurnalistice realizate în Germania sau Italia, confirmarea venind și în mandatul lui Octavian Berceanu, care a ocupat pentru foarte puțin timp funcția de Comisar general al Gărzii Naționale de Mediu.

La acea vreme, în porturile românești de la Marea Neagră, au fost identificate mai multe transporturi ilegale de deșeuri nereciclabile, trimise spre incinerare, în România.

Aceasta este, de fapt, adevărata problemă. Politicile de mediu ale UE sunt o glumă pentru România, fiind cunoscute mai multe fenomene, netaxate și neamendate, care duc la o poluare masivă a țării: deșeuri incinerate în aer liber, cu degajări enorme de substanțe și particule otrăvitoare, reziduuri aruncate pe câmp sau prin păduri, acoperite cu pământ,

Citește și: Managerul Centrului pentru Biodiversitate al Comisiei Europene: «Ce dracu' se întâmplă în România?»

gunoaie sau levigat deversat în cursurile de apă, inclusiv în pânza freatică, rampe de gunoi care sunt veritabile bombe ecologice, incineratoare ale fabricilor de ciment în care nu sunt efectuate controale pentru determinarea materiei prime etc.

Astfel, în timp ce liderii UE pun la punct politici de mediu și românii vor fi taxați pentru banale activități casnice, marii poluatori ard deșeuri nederanjați. În mai multe cazuri, autoritățile chiar au furnizat poluatorilor contactele celor care i-au reclamat, aceștia fiind terorizați de interlopi.

Mai grav, aceste activități continuă, deși legea a fost modificată, în așa fel încât actele de poluare să fie abordate ca infracțiuni.

Poluatorii pot răspunde penal, dacă sunt prinși

Practic, poluatorii pot răspunde penal. La fel și responsabilii de mediu din primării, care închid ochii la acest tip de infracțiuni. La jumătatea lunii iunie, la Palatul Parlamentului, a fost organizat seminarul „Poluarea aerului și sănătatea”, organizat de Comisiile pentru mediu și de sănătate ale Senatului.

Mai mulți medici, în frunte cu doctorul Radu Țincu, medic primar, specializat în ATI-toxicologie de la Spitalul Universitar de Urgență București au prezentat studii relevante despre efectele poluării asupra vieții umane.

Citește și: Atenție, nu e un text banal! Cristina Bălan: «Citiți mai jos povestea Țestoasei Tonka»

Dintre cele mai importante concluzii, demonstrate științific, menționăm scăderea natalității, din cauza infertilității cauzate de poluare și reducerea vieții cu ani buni, pe fondul apariției bolilor determinate de aerul toxic.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Printesa Mette Marit la 51 de ani si Printul Haakon   Casa Regala norvegiana (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Inundații catastrofale Spania FOTO profimedia 0928174468 jpg
mormantul fecioarei maria jpg
1 agenda si vaza cu flori jpg jpeg
deserturi mic dejun Xanadu resort   Belek JPEG
Inundații catastrofale Spania FOTO profimedia 0928179718 jpg
arborele de guma jpg
statuia lui decebal jpg
Ceausescu facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net